Hannibal: Jak to vypadá s další řadou?

Odpověděl tvůrce seriálu Bryan Fuller.

Před nějakou dobou se začalo spekulovat o tom, že bychom se mohli dočkat čtvrté řady skvělého seriálu Hannibal (recenze). Už ale ne na stanici NBC, která ho po třech řadách (kvůli nízké sledovanosti) zrušila.

Tvůrci v čele s duchovním otcem seriálu Bryanem Fullerem se snažili najít jinou společnost, která by dala seriálu další šanci, ale dlouho se to nedařilo. A když už se zdálo, že diváci budou ochuzeni o skvělý thrillerový projekt nadobro, začalo se šuškat o tom, že není vše ztraceno.

K situaci se teď vyjádřil i Fuller:

"Dva roky poté, co jsme naposledy vysílali náš pořad, můžeme prozkoumat naše možnosti... V srpnu 2017 je čas, kdy o tom můžeme začít mluvit. V danou dobu uvidíme, jak je to s právy na postavy a příběh a uvidíme, kdo bude mít zájem a jak to provedeme. Mám zápletku, hercům se velmi líbila, takže jsme připraveni do toho jít, pokud do toho někdo bude chtít jít." 

Jak je zřejmé, problémem jsou práva. Ta aktuálně vlastní firma Amazon, která se zabývá i streamováním. Jestliže by tedy tvůrci chtěli oslovit jiné streamovací firmy jako je Netflix (kam by se seriál velmi hodil), Amazon by to na 99,9 % nedovolil. A pokud tedy nebude mít o natočení čtvrté řady zájem právě Amazon, pak budou muset tvůrci počkat do roku 2017 a až poté začít řešit, co bude dál.

Přípravy se budou moci rozjet až zhruba za rok, což není úplně krátká doba. A ještě ani to není jisté, filmaři budou muset najít společnost, která bude mít o další řadu zájem. Zatím tedy můžeme být optimisté, ale hodně opatrní.

Zdroj: Collider
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat