Živí mrtví: Lidé na Twitteru strhali finále šesté řady

Ne, že by se tomu někdo divil. POZOR, SPOILERY!!!

Jestliže jste viděli finále šesté řady The Walking Dead, asi ještě teď máte na jazyku pachuť z hodně (ano, nebojím se to říct) trapného otevřeného konce. Byl opravdu velmi laciný. Tvůrci ho sice brání, ale lidé na internetu prskají a ne málo.

Analytická společnost Canvs zjistila, že reakce na Twitteru byly hlavně a především negativní. Konkrétně 70 % reakcí na finále obsahovalo termíny jako "šílené", "nelíbí se mi", "nenávist" nebo "znepokojivé" (je na místě zmínit, že některé z těchto výrazů se nemusejí týkat  kvality cliffhangeru, ale mohou vyjadřovat pocity plynoucí z toho, že byly postavy v ohrožení). Naopak, výraz "Miluji to" se objevil jen v 15,2 % případů a "dobré" dokonce jen v 6,4 % komentářů k dané epizodě.

Mimochodem, ještě předtím, než došlo k onomu neblaze proslulému momentu, kdy byl někdo zabit, aniž bychom zjistili kdo, tak 18,2 % takzvaných tweetů obsahovalo výraz "miluji to", "šílené" 17,7 %, "nadšený" 9 % a "mám obavy" 8,3 %.

V případě finále předchozí řady se výraz "nenávidím" objevil jen v 10,4 % tweetů. Máme tu tedy hodně velký nárůst oproti minulé řadě, kdy byla většina vyjádření na Twitteru pozitivní.

Jeden z tvůrců seriálu Scott M. Gimple ale žádá fanoušky o trpělivost:

"Žádám lidi, aby nám dali šanci, protože tohle je součást plánu, všechno je součást příběhu. Já opravdu doufám, že až lidé uvidí premiéru sedmé řady, tak to ospravedlní způsob, kterým jsme se rozhodli odvyprávět náš příběh. Cestu, kterou máme na mysli. Já vím, jaká premiéra sedmé řady je a cítím, že nabídne to, pro co finále šesté řady připravilo základy." 

Upřímně řečeno, nejsem si jistý, s čím chtějí tvůrci vyrukovat a uklidnit nás. Někoho zabili a oni se rozhodli nám to (oficiálně) nesdělit několik měsíců, přestože jsme na to čekali v podstatě od doby, kdy bylo oznámeno, že se ukáže Negan (Jeffrey Dean Morgan). A ony řeči o nejlepším a nejdrsnějším finále tomu také moc nepomohly, když jsme se nakonec nedozvěděli, kdo to schytal.

Co říkáte na závěr šesté řady vy?

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů:

  1. Schytala to Mischon, proto upozornění na Carla, aby nereagoval jinak přijde i o druhé oko a dá ho jeho otci. Ještě se sice tvůrci filmu rozhodují, ale los padá na ní. Mimochodem celé už mě to nebaví, páč zombie už to dávno není, je to jenom o lidech a zombie je tam moc málo. Nejlepší série už jsou dávno pryč.Toto už je pouze mezi lidma.

    OdpovědětVymazat