Simpsonovi: Měl být Smithers původně černoch? A s rodinou?

Smithers je oficiálně gay. Byl to záměr tvůrců od začátku?

Waylona Smitherse známe jako oddanou "podržtašku" pana Burnse. Už dlouhou dobu je také jasné, že Smithers preferuje stejné pohlaví a nedávno se k tomu dokonce přiznal oficiálně. Ovšem, roky se mluví o tom, že měl být Waylon původně černé pleti a navíc měl mít rodinu. Je to pravda?

PODOBNÉ ČLÁNKY: CO INSPIROVALO PŘIZNÁNÍ SMITHERSE K TOMU, ŽE JE GAY?

Pokud si pamatujete první epizody Simpsonových, tak v nich se skutečně objevil Smithers s tmavou pletí. Ovšem, tvůrce seriálu Matt Groening vysvětlit, že to rozhodně nebyl záměr:

"Byl vždy žlutý, ale jednou ho nakreslili špatně. V dané době jsme to nemohli udělat znovu, takže když se objevily nedostatky a chyby, tak to tak prostě zůstalo. Nikdy nebyl ´černý´, byla to nehoda."

To potvrdil i jeden z tehdejších animátorů David Silverman. Chyba prý byla na straně Gyorgie Peluciho, který měl na starosti barvy.

Tvůrci sice chvíli zvažovali, že by Smithers zůstal tmavý, ale poté tuhle myšlenku zavrhli, protože se jim nelíbilo, že by černošská postava byla "sluhou" bohatého bílého muže. Na to jsou v USA citliví.

Nicméně, pokud jde o to, zda měl být původně Smithers otec od rodiny, tak to je pravda. Plán byl totiž takový, aby jeho sexualita byla tak trochu tajemstvím a lidé si nebyli jistí, jestli se mu skutečně líbí muži nebo jen pan Burns. Další z tvůrců Al Jean dokonce vyrukoval s termínem "Burns-sexual".

Záměr tedy byl, aby měl Waylon ženu a děti, ale takhle idea nakonec vyšuměla do ztracena.

Dokážete si představit Smitherse jako černocha s rodinou?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat