Hra o trůny: Sedmá a osmá řada mohou mít víc než 13 epizod. Ale také méně

Tak kolik?

Nedávno se objevila nemilá zpráva. Tvůrci seriálu Game of Thrones prý zvažují to, že by sedmá a finální osmá řada měly dohromady jen třináct dílů. Zatím jsme byli zvyklí, že každá série obsahovala deset epizod, ale v tomto případě by jich byl sedm a následně šest.

Dan Weiss a David Benioff se k tématu znovu vrátili a promluvili o něm pro server THR:

"Neodcházíme. Blížíme se do cílové rovinky. Od začátku jsme doufali, že odvyprávíme kompletní příběh - začátek, prostředek a konec. Aktuálně píšeme finální akt a poslední věc, kterou bychom chtěli udělat, je zůstat na pódiu ve chvíli, kdy je představení u konce."

To je sice moc pěkné ale také nic neříkající vyjádření. Kolik tedy máme očekávat dílů? Benioff prozradil následující:

"Doufali jsme, že pokud bude seriál fungovat, budeme mít sedm řad, abychom odvyprávěli příběh. Sedm království, sedm bohů, sedm knih -- sedm se zdálo jako šťastné číslo. Aktuální symbolika příběhu možná není tak elegantní, pokud jde o čísla, ale uvažujeme o nějakých 70 až 75 hodinách, které budou předcházet tomu, než se naposledy objeví titulky.

Tedy, mluvíme tu o 10 až 15 epizodách. Jinak řečeno, může jich být méně než původně zvažovaných 13, ale také o dvě více.

Rozhodnutí zatím nepadlo a nezbývá než doufat, že jich bude zmíněných 15. Seriál obsahuje tolik dějových linek a postav, že bude každá hodina navíc dobrá.

Šestá řada odstartuje už 24. dubna. Jak se na ni těšíte?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů: