Hra o trůny: Kdo měl být zabit a nebyl? A pro kterou postavu je nejtěžší psát?

Tvůrci odpovídali na pár zajímavých otázek.

Šestá řada Game of Thrones je tu už za pár dnů, takže se o návratu do Západozemí mluví skoro všude. Řeč na (nejen) další řadu samozřejmě došla i během focení pro server Variety, který před objektiv pozval duchovní otce seriálu Davida Benioffa a Dana Weisse. V pauze mezi focením pak dostali tvůrci několik zajímavých dotazů:

Nejprve padla otázka, kdo by pravděpodobně zvítězil ve Hře o trůny. V tomto případě se oba pánové shodli na tom, že zřejmě Noční král (Richard Brake), který má podle tvůrců spoustu aspektů, díky kterým je kandidátem na vítězství a nejsou to jen jeho hluboké modré oči, ale třeba schopnost oživovat mrtvé.

Další dotaz mířil na to, se kterou postavou se tvůrci ztotožňující nejvíc. David Benioff překvapil, když prozradil, že je to Sansa. "Měl jsem vždy rád Sansu, protože je nepopulární u určité skupiny lidí," přiznal Benioff, který si je vědom toho, že je Sansa vnímána tak trochu jako spratek, ale také poznamenal, že díky výkonu Sophie Turner je na ní něco nesmírně lidského.

Dan si vybral někoho jiného a to Sama Tarlyho (John Bradley-West).

A jaké postavy, které jsou podceňovány, nás v další řadě překvapí? David samozřejmě zmínil Tyriona (Peter Dinklage), ale poté se tvůrci rozpovídali o dvojčatech, která ztvárňují dítě Fialky (Hannah Murray). Jsou z nich totiž nadšení, protože "Spousta dětí jsou ve skutečném životě kreténi. Prostě kreténi. Ale tohle dítě bylo skvělé."

Dál se redaktorka Variety zajímala, pro kterou postavou se píše nejsnadněji. Benioff nemusel přemýšlet dlouho, s úsměvem pronesl jméno Hodor (Kristian Nairn). Naopak nejtěžší je psát pro Tyriona, protože hodně mluví a je také velmi chytrý.

Došla řeč i na smrt postav. Tentokrát ovšem nebyl zmíněn Jon Snow, ale zazněla otázka, zda měla být nějaká postava zabita, ale nebyla. Dan prozradil, že k tomu (ne)došlo v případě Noaha Taylora, který ztvárňuje Lockeho. Ten měl být původně roztrhán medvědem, ale David a Dan si Lockeho a jeho představitele tak oblíbili, že nakonec Locke přežil do další řady (ale jak asi víte, v té neskončil úplně nejlépe).

Nová série startuje už 24. dubna.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat