Gilmorova děvčata: Seriál čelí žalobě

Proč?

Pokud jde o nové díly Gilmorek, tak zatím se řešily standardní věci jako to, kteří herci se vrátí, kolik bude dílů a podobně. Teď se ovšem tvůrci musejí vypořádat s dost nepříjemným problémem. Jak už to tak u úspěšných projektů bývá, docela často se objeví někdo, kdo je žaluje.

Tomu neunikly ani Gilmore Girls. Před soud je žene producent původního seriálu Gavin Polone, který tvrdí, že nedostal za nové čtyři díly zaplaceno. A podle jeho názoru na to má právo, protože během natáčení předchozích řad uzavřel smlouvu, že za každý díl dostane zaplaceno 32 500 dolarů, ale za nové epizody žádné peníze neobdržel.

Společnost Warner Bros., pod jejíž hlavičkou seriál vzniká, se brání tím, že nové epizody nejsou pokračováním, ale jsou původním seriálem pouze inspirovány, takže podle ní Polone právo na kompenzaci nemá. S tím ale výkonný producent nesouhlasí a požaduje částku minimálně 195 tisíc dolarů.

Je to překvapivě málo, u podobných případů jsme většinou zvyklí, že žalující chtějí miliony. Gavin je skromnější, žádá "pouze" necelých 200 tisíc. A v tomto případě by mohl mít šanci na úspěch, obrana Warner Bros. o tom, že nové epizody nejsou přímým pokračováním, je trošku zvláštní.

Zdroj: Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat