Živí mrtví: O Daryla byste se měli fakt bát, říká jeho představitel ve velkém rozhovoru

Normane, nestraš. POZOR, SPOILERY!!!

V předposlední epizodě šesté řady The Walking Dead, která nesla jméno East (recenze) se toho moc zajímavého neodehrálo. Tedy, až na to, že byl Daryl střelen Dwightem. A přestože se zdálo, že šlo o ránu do ramene, představitel oblíbeného "vidláka" Norman Reedus upozorňuje, že je na místě se o Daryla obávat. Co další pro server THR prozradil?

V předchozí epizodě Dwight Daryla těsně minul, opravdu ho teď střelil do ramene? 

"Nevíte, kam ho střelil, ale určitě to byla jeho krev. Dwight věděl, že pokud se Daryl otočí, neotočí se, aby něco řekl, otočí se, aby zaútočil. Dwight ví, že pokud by se Daryl otočil, Daryl by ho zabil. Ale je to určitě Darylova krev."

Takže, je Daryl mrtvý?

"To vám říct nemůžu. Ale Dwight ho určitě střelil."

Jak rychle bude ve finále odhalen Darylův osud? Dozvíme se, jestli přežil?

"Myslím, že to někdo v určitou chvíli zmíní. Ale určitě byl střelen. Určitě uvidíte, co se přesně stalo."

Pokud je Daryl opravdu mrtvý a já doufám, že není, protože toho na něj čeká ještě hodně - byl byste šťastný, kdyby právě tohle byl jeho způsob odchodu? 

"Myslím, že s takovým rozhodnutím nebudu nikdy spokojen (smích). U všech postav ze seriálu je tu vždy víc z příběhu k odvyprávění. Poslední dva nebo tři roky jsme skutečně věnovali víc pozornosti některým postavám - a některé postavy neměly dost prostoru. Nemůžu říct, že bych byl šťastný. Nemůžu říct, že bych tomu neporozuměl, ale uvidíte, co se stane - a byl střelen (kolikrát to ještě řekne, pozn. redakce). To je jeho krev na kameře.

V aktuální epizodě jsme byli svědky interakce mezi Glennem a Darylem a Glenn zmínil, že pokud zůstane mimo zdi, může být Daryl zabit - a na konci téhle epizody skončila Darylova krev na obrazovce. Jak moc by se diváci měli děsit toho, že Dwight zajal Daryla, Glenna, Michonne a Rositu? 

"Měli byste se bát o Daryla. Na konci epizody zazněl komentář od Dwighta (´Budeš v pohodě´) - a my jsme opravdu dobří v tom, abychom vás rozhodili. Ten komentář se vůbec nemusel týkat Daryla. Mohl se týkat Rosity nebo kohokoliv jiného. Nebo to mohl být někdo během nějaké potyčky, která mohla následovat. Věříte tomuhle chlapovi? Všichni automaticky předpokládají, že jde o očividnou hru, věřit tomu, co tenhle chlapík vypouští z pusy a my jsme velmi dobří v tom, rozhodit vás. Takže... je to něco k zamyšlení." 

Mnoho oddaných fanoušků seriálu si myslí, že Daryl bude ten, koho Negan zabije ve finále téhle řady - speciálně, když měl nejvíc sporů s Dwightem a zabil celou skupinu Saviors raketometem. Co si o téhle teorii myslíte? 

"Tohle pořád o někom slýchám. Slyšel jsem, ´Bude to Rick!´ ´Steven to schytá!´ ´Lauren to schytá!´ Slyšel jsem toho spoustu a týkalo se to všech různých možností a všechny jsou jsou k vzteku! (smích). Neexistuje tu správné rozhodnutí. Ale nebuďte překvapení, pokud se v seriálu stane něco neočekávaného. Spousta lidí seriál sleduje a někdo má pravdu. Jedna z těch teorií se ukáže jako pravdivá."

Dwight věděl, že pokud se Daryl otočí, Daryl ho zabije. Vyvstává tak otázka, proč by Dwight neměl zabít Daryla?

"To je dotaz na Scotta (Scott Gimple, jeden z tvůrců, pozn. redakce). Vyprávíme větší příběh a s těmito dvěma postavami je to zajímavé - nejsou opakem jeden druhého, ale jedna z postav má v sobě trochu dobra a byla donucena stát se špatnou. Když jsme se setkali na kolejích a Denise byla střelena šípem, Daryl byl první osobou, které si Dwight všiml a mluvil k ní. V jeho hlase bylo něco skoro omluvného, že to udělal. Viděli jste, co se stalo s jeho obličeji a vy víte, kdo to udělal. Nemyslím si, že Daryl je někým, koho je možné zlomit. Možná je ve Dwightovi něco, co Daryl vidí a myslí si, že může být nějak napraven nebo zbaven utrpení. A Dwight v Darylovi vidí někoho, s kým měl v šesté řadě dlouhý rozhovor: ´To je to, kým chceš být? Chceš být někým, kdo si klekne na kolena a necítí se bezpečně?´ Myslím, že to Dwighta mohlo nějak zasáhnout. Proč Daryl nesvázal jejich ruce, když se rozhodl vzít je do Alexandrie? Udělal chybu a to se obrátila proti němu. V tomto světě nemůžete dělat chyby, protože to může znamenat vaši smrt." 

Pokud jde o témat šesté řady, tak je to situace, kdy se skupina musí vypořádat s odpovědností k přežívání: zabít nebo nezabít. Darylova cesta s Dwightem je uzavřeným kruhem. Pokud Daryl unikne, bude stále toho názoru, že Saviors musí zemřít? Na kterou stranu se Daryl aktuálně přiklání? 

"Daryl se určitě přidá na stranu své skupiny. Pokud bychom si mohli vše zpětně přehrát, Daryl si myslí, že musí zabít všechny. Nevěřím, že by teď, po tom všem, co se stalo, Daryl přemýšlel o tom, že by se měl vydat jinou cestou. To, že uvěřil nějakým lidem, vzal je do své skupiny a oni ho podrazili - to ho nikdy nepřestane štvát. Vidíme, jaké to mělo následky - vidí to jasně; poslouchá srdce a za každou cenu se snaží někoho zabít a nakonec ho dostali. Pokud přestane být ostražití a věci si nepromyslíte a agresivně po nich nejdete a to s chladnou hlavou, to jsou věci, které to můžou pěkně zk*rvit."

V tuhle chvíli všichni z Rickovy skupiny zabili člena Saviors. Vrátí se jim to? 

"Dokážu si představit, že se jim to vrátí a zaplatí za to."

A ono se to nestalo? Budou věci ve finále jiné, až se objeví Negan?

"Ne, nemyslím si, že to Negana zajímá. ´Zabili jste mé muže, beru si to osobně.´ Nezajímají ho. Scott to řekl nejlépe, když pronesl, že Negan je hvězdou svého vlastního filmu. Myslím, že je mu všechno, kromě vašich žen, ukradené."

Carol a Morgan - ani jeden z nich nevěří v zabíjení - a oba jsou venku. Jak se s tím vypořádají, až zjistí, že Dwight drží čtyři klíčové členy jejich skupiny jako rukojmí?

"Nevím, oba jsou naprosto odlišné postavy. V minulých letech jsme toho o Carol zjistili hodně a ona nechce dál zabíjet a to je bitva, kterou stále bojuje. A pak je tu Morgan, který to dělá opačným způsobem. Smířil se s tím, že musíte zabíjet. Tyhle dvě postavy se potýkají se stejnými problémy, ale jinak. Takže mohou k tomuto problému přistupovat různými způsoby."

Negan se objeví ve finále šesté řady. Jak byste popsal jeho představení? 

"Je to nejdrsnější epizoda, kterou jste kdy v seriálu viděli. Ze všech. A je tak skvěle režírovaná a skvěle funguje. A je děsivá. Je tak dobrá. Byla to dřina natočit vůbec nejlepší epizodu ze seriálu."

Začne finále tam, kde předchozí díl skončil? 

"Všechny epizody to dělají, až do konce řady. Je to super šokující a je to pěkně drsné. Andy (Andrew Lincoln, představitel Ricka) řekl, že přišel do práce pozdě, protože to četl celou noc; Josh (Josh McDermitt, představitel Eugena) řekl, že scénář vyhodil a Lauren (Lauren Cohan, představitelka Maggie) zvracela. Je to hodně extrémní. Byl jsem neustále zvědavý. Měl jsem představu, o tom, co se stane a udělá se vám z toho špatně a bylo to bolestné."

Pokud tedy pomineme to, že jsme asi stokrát slyšeli, že byl Daryl střelen, dozvěděli jsme se docela dost zajímavých věcí. Ovšem spíše v náznacích. Ale na odhalení pravdy nebudeme muset čekat dlouho. Finále se bude vysílat už 3. dubna.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat