Živí mrtví: Mají tvůrci seriálu v plánu změnit jeden zlomový okamžik z komiksu?

O čem je asi řeč? POZOR, SPOILERY!!!

Není to nic, na co by publikum nebylo zvyklé. Televizní a filmoví tvůrci často mění události z předlohy. Někdy méně, někdy více. Určitých odlišností se dočkal i hitový projekt The Walking Dead. A nebylo jich málo.

Samozřejmě, že se dočkáme dalších. To naznačuje i Steven Yeun, který ztvárňuje milovaného Glenna:

"Vím, že lidé neustále mluví o tom, že ´Negan v komiksu zabije Glenna,´ ale buďte si jistí, že ne vždy děláme nutně to, co je v komiksech. Je tu zřejmý rozdíl mezi tím, jak se vypráví příběh v televizi a v komiksech, protože to tak prostě musí být. A všichni uvidí, co se stane, ale jisté je to, že odvyprávíme příběh tak, jak by měl být v televizi odvyprávěn."

Samozřejmě, je tu možnost, že by Negan (Jeffrey Dean Morgan) svou milovanou basebalovou pálkou Lucille rozmašíroval někoho jiného. Kdyby chtěli být tvůrci hodně drsní, tak by mohli nechat zemřít třeba Maggie (Lauren Cohan), o čemž se také spekuluje. Byl by to trochu laciný šok, ale určitě by to přitáhlo pozornost.

Není to tak dlouho, co tvůrci způsobili pěkný poprask, když nechali zdánlivě rozcupovat Glenna, aby se později ukázalo, že je v pořádku. Pokud jde o mě, já jsem vždy věřil tomu, že je jejich záměrem bylo vystresovat fanoušky, pak jim dopřát chvilkovou úlevu, aby se nakonec přiřítil Negan a odpravil Glenna.

Je ale možné, že filmaři mají úplně jiný plán. To by ale mohlo zvednout vlnu nevole, protože smrt Glenna patří k nejvíce emocionálním okamžikům v komiksu a lidé by asi nenesli dobře, kdyby ho scenáristé výrazně změnili. Věřím tomu, že se diváci raději smíří se ztrátou Glenna, než s tím, že by byla tahle chvilka naprosto odlišná od toho, co jsme měli možnost číst v kreslené podobě.

Na to, jak to opravdu bude, si ještě pár týdnů počkáme. Mluví se o tom, že Negan se představí až ve finále šesté řady (3. dubna). Sice se objevily zvěsti, že to bude dřív, ale těžké říct, co je na tom pravdy.

Preferovali byste, aby tvůrci zůstali u toho, co se stalo v komiksu nebo by vám nevadilo, kdyby se vydali jiným směrem?

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat