Netflix "ukradl" klasickým televizím hromadu diváků

Dokazuje to nová studie.

Streamovací služby začínají hrát čím dál výraznější roli a televizní stanice díky nim pociťují odliv diváků, kteří si raději, než aby čekali, co poběží na obrazovce, pustí co chtějí a kdy chtějí. Největším hráčem na poli streamování je bezesporu Netflix a právě ten může podle nové studie za to, že klasickým kanálům ubývají diváci. A není jich málo.

Podle výzkum Michaela Nathansona ubyla televizím v roce 2015 tři procenta diváků a polovina z toho, tedy 1,5 %, přesedlala k Netflixu. A byť to nemusí znít jako velké číslo, tak je to poměrně výrazné množství lidí.

Nebylo řečeno kolik konkrétně je to diváků, ale je jich tolik, aby začaly být televize nervózní. Speciálně pak, když bylo stanoveno, že za rok 2015 uživatelé Netflixu streamovali 29 miliard hodin různých filmů a seriálů. Ano, 29 miliard hodin.

A očekává se, že tohle číslo v následujících letech ještě poroste a více a více lidí bude přecházet ke streamování.

Nathanson poznamenal:

"Aktuálně je Netflix bolístkou pro televizní průmysl, ale nemusí být nezbytně příčinou jeho konce."

Stanice by měly začít rychle reagovat, protože to možná nemusí znamenat jejich zkázku, ale pokud něco neudělají, budou přicházet o větší a větší část publika.

Netflix se s tím nepáře, po světě má téměř 75 milionů uživatelů (44,74 v USA) a určitě jich přibude, protože nedávno začala společnost nabízet své služby v dalších zemích (včetně ČR).

Představa toho, že by Netflix položil standardní televize na lopatky, tak začíná být docela reálná.

Co preferujete vy? Klasické televize nebo streamování?

Zdroj: Zap2It


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat