Teorie velkého třesku: Víte, kde se vzalo slovo BAZINGA?

Prozradil to představitel Sheldona.

Jen málokdo asi nezná termín BAZINGA. Ten zaznívá z úst Sheldona (Jim Parsons) v Teorii velkého třesku, když někoho nachytá. Ale málokdo asi věděl, kde se tohle slovo vlastně vzalo. A během televizního speciálu u příležitosti natočení 1 000. epizody režisérem Jamesem Burrowsem to vysvětlil zmíněný Jim Parsons:

"Byl tu jeden scenárista, myslím, že to byl Steve Holland a zřejmě byl zvyklý to říkat ve skutečném životě a scenáristé se rozhodli použít to a od té doby se to se mnou táhne." 

Ovšem, mluví se také o tom, že oním scenáristou nebyl Steve Holland, ale Stephen Engel. Ale ať tak nebo tak, pointa zůstává stejná, nejdříve slovo BAZINGA používal jeden z tvůrců v reálném světa, když někoho na natáčení nachytal.

A nakonec se z toho stala jedna z nejznámějších seriálových hlášek. Je ovšem otázkou, jak dlouho ji ještě budeme slýchat, protože se objevily (naštěstí nepotvrzené) spekulace, že by se seriál mohl dočkat "jen" deseti řad.

To by ale bylo překvapení, protože sledovanost je stále vynikající. Na druhou stranu, některé televize vyznávají pravidlo "v nejlepším přestat". Jestli to platí i pro CBS a Teorii velkého třesku, to ukáže až čas.

Používáte hlášku BAZINGA i v reálném životě?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat