Recenze: The Walking Dead S06E09 (No Way Out)

Živí Mrtví se vrátili a úvodní epizoda zanechala hořkou pachuť. Není cesty ven... POZOR, SPOILERY!!!

Na úvod se vracíme ke scéně s částí Saviors, kteří staví Daryla (Norman Reedus), Sashu (Sonequa Martin-Green) a Abrahama (Michael Cudlitz) na cestě zpět k Alexandrii. Po krátké okrádačce je Daryl odstřelí bazukou, kterou Abe našel na mostě u vojenských aut.

Rick (Andrew Lincoln), Gabriel (Seth Gilliam) a Jessie (Alexandra Breckenbridge) spolu se všemi dětmi zatím procházejí mezi zombies vyzdobení jejich vnitřnostmi. Tara (Alanna Masterson) a Rosita (Christian Serratos) se hádají o tom, jak zachrání Denise (Merritt Wever). Nakonec se díky shodě náhod Denise vrátí na ošetřovnu.

Chvíli předtím se stala Carlovi (Chandler Riggs) osudným špatná souhra náhod, kdy se Sam (Major Dodson) zastaví a propadne nervům. To zaviní smrt jeho samotného, Jessie i pubertálního blbečka Rona (Austin Abrams). Ron vystřelí Carlovi oko těsně před smrtí. Rick s ním běží na ošetřovnu, pár minut potom, co tam vtrhla Denise. Té se podaří Carlovi vytáhnout kulku z nadočnice a zachránit mu život. Rick se v návalu vzteku vydá ven, zabíjet všechny mrtváky kolem. Ostatní se k němu postupně přidávají.

Mezitím Enid (Katelyn Nacon) a Glenn (Steve Yeun) zachrání těhotnou Maggie (Lauren Cohan). Následně se objeví zpět i trio z úvodní scény. Společně pokoří veškeré mrtváky. Závěrem se pak už jen čeká na výsledky ohledně Carla.

Ve zkratce:

Jako úvodní díl druhé poloviny po sváteční pauze mne díl neskutečně zklamal. Mrzí mě, že zabili Sama, který by byl skvělou postavou po smrti jeho matky a bratra. Myslím, že by z něj mohl být ještě temnější Daryl, ale to by ho tvůrci nesměli zabít po zajímavém vývoji jeho osobnosti.

Mohla ho pod svá křídla vzít Carol a naučit ho přežít. No co by kdyby .... bla bla bla. Jelikož jsem celkově neměla ráda Jessie a většinu její rodiny, jsem jedině ráda, že to má tato zbytečná část postav za sebou.

Rick zas bude nějakou dobu na kaši, protože ztratil další ženu svého srdce a nejspíš se vrátí ke své vládě a teroru těch, kdo odporují. Celkově byl ale díl vhodný jako běžná epizoda, ale nikoliv jako úvod do nového roku. A opět se ptám - kde je, ksakru, Negan?

Postavy:

Něco by se našlo snad jen ohledně otce Gabriela, který se rozhodl být plnohodnotným členem skupiny a odčinit to, co natropil při příchodu do Alexandrie. Zachránil Judith, dostal ji do bezpečí kostela.

Nejlepší scéna:

Záběr, kde vůdce části skupiny Saviors mluví s Abrahamem.

Plusy:

+: Několikerá úmrtí, které nás zbaví přebytečných postav

+: Snad už se blížíme k Neganovi, té omáčky kolem už bylo dost

+: Carl přišel o oko, protože se musel cpát Ronovi do přízně

Mínusy:

-: Zabití potencionálně zajímavé postavy

-: Kde je Negan? Už mi to leze na nervy.

-: Bezduchá a vývoj neumožnující akce

Hodnocení: 65%
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat