Oscaři 2016: Slavností večer přilákal nejméně diváků za osm let

Ultimátní výhru božského Lea sledovalo překvapivě málo lidí.

Není žádným tajemstvím, že předávání Oscarů už není tak lákavé, jako před lety. Mladou generaci už tolik nezajímá, komu se partička sedmdesátníků rozhodne udělit nablýskanou zlatou sošku. Navíc, někteří diváci si stěžují, že slavností večery jsou docela nuda.

Není tedy velkým šokem, že sledovanost v poslední době klesá. Ovšem, i tak bylo velmi nemilým překvapením, že letošní udílení sledovalo nejméně diváků za osm let.

Podle předběžných čísel to vypadá, že mělo 88. předávání cen Akademie filmového umění a věd rating (procento diváků ze skupiny 18 - 49 let) 23,1 a celkem si přenos zapnulo 31,76 milionů lidí. To se může zdát jako hodně, ale jak bylo řečeno, jde o nejnižší číslo za hodně dlouhou dobu.

Oproti minulému roku došlo k poklesu o 6 %, pokud se bavíme o ratingu a ve srovnání s rokem 2005 (kdy Oscary moderoval také Chris Rock) je to ještě výraznější propad a to o bolestných 23 %. Tehdy byl rating 30,1 a počet diváků byl 42,14 milionů.

Jak to tak vypadá, Akademie filmového umění a věd má více problémů, než jen to, že úspěšně ignoruje tvůrce a herce tmavé pleti.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat