Hra o trůny: Proč došlo podle scenáristy ke znásilnění Sansy?

Byl kolem toho velký poprask. Ale podle autora epizody to bylo nutné. POZOR, SPOILERY!!!

Jedním z nejvíce řešených momentů z minulé řady Game of Thrones bylo to, když Sansu (Sophie Turner) znásilnil Ramsay Bolton (Iwan Rheon). Nejen, že oproti předloze byla tato událost hodně pozměněna, ale navíc to spousta lidí nemohla překousnout. Bylo to na ně prostě moc.

Daná chvilka byla vnímána hodně kontroverzně, ale scenárista epizody Unbowed, Unbent, Unbroken Bryan Cogman rozhodnutí natočit tuhle scénu obhajuje:

"Když jsme se rozhodli, jakým směrem se vydáme, vyvstala otázka: Pokud si vezme Ramsaye, co se stane během její svatební noci? A učinili jsme rozhodnutí nepopírat to, co by se skutečně během svatební noci stalo s těmito dvěma postavami a realitu této situace a realitu tohoto konkrétního světa." 

Já s Bryanem souhlasím. Nebylo to natočeno jen pro efekt, ale dá se předpokládat, že by k něčemu takovému skutečně došlo. Ramsay je aktuálně zřejmě nejvýraznějším záporákem ve Hře o trůny a je jasné, že si v případě Sansy nebude brát servítky. Stejně tak je jasné, že ona by ho na loži nepřivítala s otevřenou náručí.

A upřímně se přiznám, že mě překvapuje onen poprask. Tohle je seriál, ve kterém se rozmačkávají hlavy, uřezávají penisy a upalují malé holčičky. Nebylo to zdaleka to nejdrsnější, co měl možnost divák vidět.

Co si o dané scéně myslíte vy? Byla zbytečná? Byla moc odvážná? Přišla vám jako logické vyústění svatby Ramsaye a Sansy?

Zdroj: EW

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat