Živí mrtví: Proč dostal vyhazov duchovní otec seriálu Frank Darabont?

Tady je pravý důvod.

Seriál The Walking Dead je dítkem režiséra Franka Darabonta. Ten už se ale na něm nepodílí, protože ho stanice AMC vyhodila. Ovšem, Darabont se s tím nehodlá smířit a situaci tak bude muset rozlousknout soud. Pomalu tak vyplouvá na povrch, co se kolem jeho odchodu ze seriálu dělo. Darabont například prozradil:

"Obvinili mě z toho, že jsem se nescházel s režiséry ohledně stylu seriálu. A já jsem oponoval, ´To rozhodně není pravda, měl jsem schůzku s každým režisérem dané řady."

Člověk nemusí být Sherlock, aby mu došlo, že jde pravděpodobně o zástupný důvod a Darabont byl ze hry vyšachován z jiných příčin. Mluví se o tom, že hlavním jablkem sváru byly rozpory týkající se rozpočtu, kdy stanice chtěla, aby byly náklady nižší, ale počet epizod vyšší.

Frank se také nechal slyšet, že AMC nemá žádnou úctu ke štábu a hercům, kteří tvrdě dřou a situaci neuklidnilo ani to, že Darabont chtěl přetáčet některé scény z první epizody druhé řady, což mu jedna za zástupkyň stanice odsouhlasila, ale později to popřela.

Darabont a AMC si prostě nesedli a nepřekvapivě to skončilo vyhazovem Franka. Samozřejmě, obě strany tvrdily, že pravda je na jejich straně, ale Darabonta se zastal například i Glen Mazzara, který převzal jeho povinnosti (aby později seriál opustil díky "kreativním neshodám"):

"Věřím, že Frank vykonával své povinnosti a závazky jako showrunner a existoval tu osobní spor mezi Kirkmanem (Robert Kirkman, spolutvůrce seriálu a autor komiksové předlohy, pozn. redakce) a Darabontem a mezi Darabontem a šéfy AMC a když se objevil materiál pro finále a Frank řekl, že potřebuje nějaký čas na to, aby dal dohromady plán jak dál pokračovat a co je nutné přetočit a co vše to bude vyžadovat, AMC nebylo ochotné mu poskytnout čas, aby to vyřešil a nedali mu vědět, že pokud nevyřeší tyhle problémy, bude vyhozen."

Prostě a jednoduše to nebyla moc příjemná situace a není divu, že skončila u soudu.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat