Živí mrtví: Jakou zombie v seriálu nikdy neuvidíme? A bude Negan nadávat jako dlaždič?

Máme se těšit na hodně šťavnaté výrazy?

V seriálu Živí mrtví už jsme viděli spoustu druhů zombíků. Tvůrcům se musí nechat, že jim v tomto ohledu fantasie nechybí. Ale jednoho druhu nemrtvého se nedočkáme. Kterého? Odpověď má šéf týmu maskérů Greg Nicotero:

"Jednu věc, kterou nikdy neuvidíte, jsou Rayem Harryhusenem (legendární tvůrce speciálních efektů například pro původní Souboj Titánů) inspirovaní dokonale bezmasí kostlivci, kteří se procházejí kolem a důvod je jasný, nemají svalovinu. Snažíme se být v tomto ohledu realističtí a svaly jsou potřeba k tomu, aby se hýbaly kosti, aby se hýbalo tělo, ale každou řadu se snažíme přicházet s novými typy a posouváme hranice toho, co zvládneme udělat."

No ještě, že tak, to by tedy bylo, aby se nám v seriálu proháněly anatomicky nekorektní oživlé mrtvoly. 

Ale je pravda, že kostlivci by působili trošku zvláštně. Navíc, tvůrci opravdu neustále přicházejí s hodně zajímavými druhy zombíků, takže jistě diváci oželí pohybující se hromádku kostí. 

A teď se zaměříme na něco pikantnějšího. Živí mrtví běží na kabelové stanici AMC a na kabelovkách nejsou pravidla tak přísná, takže erotické scény, spousta krve a trošku ostřejší jazyk nikoho nezaskočí, ovšem záporák Negan je v komiksové předloze hodně sprostý, takže vyvstala otázka, zda na tom bude podobně i v hrané verzi. Jeho představitel Jeffrey Dean Morgan věří, že ano:

"Zatlačíme na AMC - plánem je zatlačit tak, jak to jen půjde, protože takový prostě Negan je. Používá šťavnatý jazyk. A já používám šťavnatý jazyk. A v komiksu je to důležité. Uvidíme, jak to dopadne. Je našim záměrem, aby tahle postava ´vyskočila´ ze stránek komiksu. Je to velmi důležité pro to, kým je. Některé postavy jsou ztvárněny mnohem volněji, ale Negan je někdo, u koho chceme zůstat věrní předloze tak, jak to jen bude možné a tak ho také chci hrát."

Seriál se často odklonil od komiksu a já s tím nemám problém, ale zrovna v případě Negana jsem rád, že bude odpovídat své kreslené inspiraci. 

Negan se představí ve druhé polovině šesté řady, která začne 14. února. Jak se na proslulého padoucha těšíte? 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat