Téma: Pět smrtí seriálových postav, které šokovaly diváky

Tahle seriálová úmrtí obrečel nejeden fanda. POZOR, SPOILERY.


Někteří z nás často zapomínají, že jejích oblíbené seriálové postavy nejsou skutečné. A když to schytají, tak to některým divákům vyrazí dech a div nepotřebuji pomoc psychiatra. Ještě teď spousta lidí fňuká kvůli tomu, co se stalo Jonu Snowovi (Kit Harington) ve Hře o trůny. Ale není jediný, jehož odchod ze scény zaskočil spoustu z nás. 

Derek Shepherd (Patrick Dempsey) - Chirurgové

V hitovém seriálu Chirurgové umírají postavy jako na běžícím páse, takže by si člověk řekl, že už si zvykl. Ovšem, i tak se někteří hrdinové zdáli nedotknutelní. Nikdo asi nečekal, že by mohl ze světa odejít Derek, ten sympatický doktor, který byl s námi od začátku seriálu. Proto bylo publikum hodně zaskočené, když byl Derek obětí automobilové nehody a přes veškerou snahu jeho kolegů se ho nepodařilo zachránit a nakonec musel být odpojen od přístrojů. Oko nejedné fanynky jistě "ozdobila" rozmazaná řasenka. Duchovní matka seriálu Shonda Rimes vysvětlila, že tohle byl pro ni jediný způsob, jak "zmrazit" lásku Dereka a Meredith (Ellen Pompeo) v čase. 

Allison Argent (Crystal Reed) - Vlčí mládě

Allison a Scott (Tyler Posey) byli prostě skvělý pár. Divák mu musel fandit. Sympatický vlkodlak a lovkyně nadpřirozených bytostí, to je sice klišé, ale v tomto případě to vůbec nevadilo. Společně tvořili hodně sympatický a také pořádně rázný tým. Ale ani to nezabránilo tvůrcům, aby ho ve třetí řadě rázně "rozpustili". A nemluvím tu o nepříjemném rozchodu, ale o smrti Allison, která zemřela Scottovi v náruči. I já jsem z toho byl nesvůj a to jsem hrozný necita. Svůj odchod ze seriálu mimochodem Crystal Reed oplakala a není se čemu divit, není tajemstvím, že členové štábu a herci jsou jako jedna rodina (a tentokrát to není jen vymyšlené tvrzení pro novináře). 

Charlie Pace (Dominic Monaghan) - Ztraceni

Není až takový problém nechat zemřít neoblíbenou postavu, nad tím diváci mávnou rukou a scenáristé z toho nemají těžkou hlavu. Ovšem, ne každý má koule na odpravení populárního hrdiny. Tvůrci Ztracených se v tomto ohledu ale nedrželi zpátky a tak klidně nechali utonout i sympatického Charlieho. To samozřejmě mnohé lidi nenechalo v klidu, ale alespoň se mohli utěšovat tím, že jejich oblíbenec zemřel jako hrdina. Navíc, v průběhu několika dalších řad byl ještě několikrát k vidění, takže o něj nebyli diváci úplně ochuzeni. 


V American Horror Story se vraždí pořád, to už nikoho nerozhodí. Sympatické postavy i ty nesympatické umírají neustále, přesto ale byla smrt Ma Petite jiná. Tohle křehké malé roztomilé stvoření bylo esencí nevinnosti, takže když bylo doslova rozdrceno, člověka z toho muselo zákonitě mrazit. A aby toho nebylo málo, nedočkala se klidu ani po smrti, její tělo bylo naloženo do sklenice s formaldehydem a posloužilo jako jeden z exponátů v muzeu morbidních kuriozit. 

Několik Starků a jejich následovníků - Hra o trůny

Ve Hře o trůny si nikdo není jistý svým životem. Speciálně to platí pro ty postavy, které nosí příjmení Stark. Jejich rod to schytal několikrát, ale asi nejvíce šokujícím momentem byla Rudá svatba, která byla doslova masakrem. Podřezávání krků, ubodávání těhotných žen, nasazení hlavy vlka na lidské tělo, byla toho spousta, co diváky, kteří nečetli knihu a nevěděli, co je čeká, určitě hodně zaskočilo. To prostě spisovatel George R. R. Martin umí, vyrazit dech. A s Rudou svatbou se mu to povedlo na výbornou. O tom svědčí i hromada videí s reakcemi diváků na tuhle událost.

Která seriálová smrt zaskočila vás? 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE