Jak Simpsonovi uctili oběti teroristických útoků v Paříži?

I Simpsonovi jsou solidární s Francií.

Netřeba připomínat, že před pár dny došlo v Paříži k brutálním teroristickým útokům, při kterých zemřelo 130 osob. Svět samozřejmě zaplavila vlny solidarity a stejně tak i tvůrci různých seriálů ukázali, že s obyvateli a návštěvníky Paříže soucítí. Některé seriály se tak nevysílaly, další pak zvolily jinou formu podpory.

To je i případ Simpsonových. V epizodě nazvané Lisa with an S se objevil nyní už velmi známý symbol mírů jehož součástí je Eiffelova věž. Ten vytvořil francouzský umělec Jean Jullien jen několik hodin po útocích.

Jelikož byl symbol k vidění přímo v daném dílu a ne během titulků, je jasné, že muselo dojít k úpravám na poslední chvíli. A od animátorů je pěkné, že si dali práci s tím, aby ukázali, že jsou také solidární.

Kromě toho epizoda uctila památku jednoho z těch, bez kterých by Simpsonovi neexistovali a to jejich spolutvůrce Sama Simona, o kterém se často mluví jako o muži, díky kterému mají postavy ze seriálu hloubku. Kromě toho Simon vymodeloval většinu ze Springfieldu a vytvořil několik postav jako je pan Burns, šerif Wiggum nebo doktor Dlaha.

Navíc Sam proslul tím, že věnoval hromadu peněz na různé charity. Simon zemřel v březnu toho roku, podlehl rakovině.

Všimli jste si daného symbolu v seriálu?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat