Sledovanost premiéry šesté řady seriálu Živí mrtví zklamala. A proč si to ještě Jessie a Rick "nerozdali"?

Nejhorší start za poslední tři roky.

U seriálu The Walking Dead/Živí mrtví jsme zvyklí, že lidí u obrazovek přibývá. Ovšem, to neplatí pro šestou řadu. Respektive pro její premiérový díl. Zatím platilo pravidlo, že každý start nové sezóny byl sledovanější než ten předchozí, ale tentokrát jsme se dočkali výjimky.

Což je škoda, protože zrovna úvodní epizoda nové série byla vynikající. Ale čísla mluví jasně, sledovalo ji "jen" 14,6 milionů diváků, což je o 16 procent méně, než tomu bylo v případě startu minulé řady a jde o nejméně sledovanou premiéru za poslední tři roky.

Samozřejmě, 14,6 milionů je pořád skvělé číslo, ale je docela nemilé, že došlo k takovému úbytku diváků. Nejsem sice jasnovidec, ale věřím, že šlo o jen ojedinělý jev, ke kterému dochází maximálně jednou za tři roky a sledovanost zase poroste.

A teď k trošku jinému tématu. Výkonný producent Scott M. Gimple se pro server TVline rozpovídal, proč na to ještě Jessie (Alexandra Breckenridge) a Rick (Andrew Lincoln) "nehupsli" (no možná proto, že Rick zabil jejího manžela, který si to sice zasloužil, ale není to zrovna nejlepší balící technika). Scott vysvětluje, že pro Ricka a jeho skupinu je prostě hodně obtížné začít zase fungovat relativně normálně:

"Našli tohle bezpečné místo a je to pro něj hodně divné. Začnou žít jako normální lidské bytosti - fyzicky, emocionálně, sexuálně - ale vzpamatovávají se z velmi dlouhého dobrodružství, během něhož nežili zrovna jako lidé. Takže si musejí zvyknout." 

Dobrá, dobrá, musejí se přizpůsobit novému stylu života, ale redaktoři TVline byli neodbytní a chtěli prostě vědět, jestli nakonec k sexu dojde:

"Můžeme ji nazvat někým, o koho má zájem. Je tu spojení na mnoha úrovních. Ale Jessie má svůj vlastní příběh a vlastní dějovou linku. Rick je její součástí, ale Rick není onou dějovou linkou. Má to co do činění s tím, že se Jessie chce zoufale stát přeživším a někým, kdo může ochránit svou rodinu. Nehledá někoho, kdo to za ni udělá." 

Pokud jde o mě, tak mě až tak nezajímá, jestli spolu skončí v ložnici nebo ne, takže mi vůbec nevadí, že se její zápletka nebude točit jen kolem Ricka a jejich vztahu.

A jak jste na tom vy? Chtěli byste, aby jejich potencionální lásce bylo věnováno více prostoru?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat