HBO uvažuje o seriálu na motivy komiksových Watchmen

A zřejmě ve spolupráci s režisérem filmové podoby Zackem Snyderem.

Pokud fandíte komiksovým projektům, tak určitě znáte Watchmeny. Komiks odehrávající se v alternativní historii, konkrétně v osmdesátých letech, patří k velmi oceňovaným dílům a není divu. Nabízí toho spoustu - drsné pojetí, zajímavé nejednoznačné postavy, originální zápletku a tak bych mohl pokračovat dál a dál.

V roce 2009 vznikl celovečerní film v režii Zacka Snydera, který byl sice zábavný (a šlo o velmi věrný "převod" komiksu na stříbrné plátno), ale finančně si nevedl kdovíjak skvěle. Rozpočet byl 130 milionů dolarů, tržby 185,26 milionů. Obvykle se film dostává do plusových čísel, když vydělá zhruba dvojnásobek svého rozpočtu, což se v tomto případě nestalo.

Jde ale o materiál, který má velký potenciál a seriálová podoba na HBO, to vůbec nezní jako špatný nápad. Jde o kabelovou stanici, takže s vulgárními výrazy, brutalitou a depresivní atmosférou si tam nikdo hlavu neláme.

Podle serveru Collider se prý zástupci HBO sešli se zmíněným režisérem Zackem Snyderem právě proto, aby se pobavili o možnosti vzniku seriálové podoby Watchmenů. Není ale jasné, jak by se měl do příprav Snyder zapojit. Vlastně je otázkou, proč byl osloven zrovna on a ne přímo někdo z komiksového vydavatelství DC, které vlastní práva na Watchmeny.

Oznámeno nebylo ani to, zda by se měl seriál inspirovat u původního komiksu, případně prequelu nebo sequelu. Možností je víc.

Zatím můžeme jen hádat. Jisté ale je, že se jednání opravdu uskutečnilo, to potvrdilo samotné HBO:

"Proběhly předběžné diskuse týkající se Watchmenů, ale nemáme žádné dodatečné informace a zatím nedošlo k žádné dohodě."

Ale pravděpodobnost, že by k ní mohlo dojít, není malá. Komiksové seriály jsou aktuálně v módě, skoro každá stanice nabízí alespoň jeden a často jde o velmi úspěšné projekty. A zrovna Watchmeni jsou jako stvoření pro HBO, které se na drsné a trošku kontroverzní seriály specializuje.

Chtěli byste seriál Watchmen?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat