Akcie společnosti AMC Networks klesají kvůli "nízké" sledovanosti seriálu Živí mrtví

Panika na Wall Street kvůli zombíkům?

Asi netřeba připomínat, že The Walking Dead patří k aktuálně největším seriálovým hitům. Ale je na místě dodat, že sledovanost šesté řady je asi zatím mírným zklamáním. Například aktuální druhý díl sledovalo celkem 12,2 milionů diváků a 7,8 milionů diváků z cílové skupiny 18 - 49 let. To je pokles o 16, respektive 17 % oproti úvodní epizodě (jejíž sledovanost také nebyla tak vysoká, jak stanice AMC asi doufala). Se započtením lidí, kteří si seriál nahrávají nebo používají streamovací služby, jsou čísla mnohem lepší, ale i tak došlo k zajímavé situaci.

Podle finančních expertů je právě klesající sledovanost důvodem toho, že akcie společnosti AMC Networks dnes výrazně ztratily na hodnotě. Akcionáři kvůli odlivu diváků panikaří, což po prvním dílu vedlo k poklesu hodnoty akcí o 5,1 % a po zveřejnění sledovanosti druhé epizody klesly o 6,3 %.

Je nutné zmínit, že tento týden stáli Živí mrtví proti silným soupeřům. Vysílal se zápas v americkém fotbalu, ve kterém se proti sobě postavily populární týmy New Englands Patriots a Indianapolis Colts a také běžel baseball (Chicago Cubs vs New York Mets).

Ale vlastníky akcí důvody pro odliv diváků nezajímají, pro ně je podstatné, že u obrazovek usedlo méně lidí.

Upřímně se přiznám, že tuhle paniku poněkud nechápu, protože sledovanost je pořád někde u dvojnásobku toho, čím se pyšnila první nebo druhá řada. Je pravda, že pátá série na tom byla lépe (premiérovou epizodu sledovalo 17,29 milionů lidí, následují díl pak 15,14 milionů), ale aktuální výsledky The Walking Dead rozhodně nejsou tragické. Tady nám prostě někdo dělá z nemrtvého komára velblouda.

Myslíte, že je důvod zmatkovat? A jak se vám vůbec líbily první dva díly šesté řady?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat