Vikings: Co čekat od čtvrté řady skvělého historického seriálu?

Rollo (Clive Standen) má průšvih.

Seriálová pecka stanice History, která nese stručný název Vikings, nabídne čtvrtou řadu až někdy na jaře příštího roku. Ale už teď se vynořují informace o tom, na co se můžeme těšit.

Jestliže jste viděli třetí řadu, tak je vám jasné, že Rollo bude mít problém. A ne malý. Už od počátku seriálu jsme svědky Rollovy snahy dokázat, že není jen "bezejmenným bratrem" legendárního Ragnara Lothbroka (Travis Fimmel). A díky tomu se párkrát dopustil několika věcí, které jeho sourozence zrovna nepotěšily. Tentokrát ale přestřelil a je jasné, že ve čtvrté řadě bude chtít Ragnar zradu svého bratra potrestat.

Nebude sám. Nadšený z počínání Rolla nebude ani Bjorn (Alexander Ludwig). Není tajemstvím, že ten měl se svým strýcem silné pouto, takže jeho zrada ho zasáhne. A vikingové nenesou něco takového snadno, takže se ho Bjorn pokusí zabít. Mladý válečník totiž vyznává to, že si některé činy nezaslouží odpuštění a tenhle je jedním z nich.

Ne, že by nedošlo na vyjednávání, ale i kdyby Rollo zpytoval své svědomí sebevíc, už navždy mu zůstanou uzavřeny brány do jeho domoviny. Mimochodem, Bjorn bude stále víc kráčet ve šlépejích svého otce. Ten bude natolik zaměstnán záležitostmi v Paříži, že bude potřebovat pomoc s vedením svého lidu. A kdo jiný by mohl přiložit ruku k dílu, než jeho dobře rostlý synek?

Zrada na každém kroku

A zatímco pánové si budou válčit, v jejich rodné vlasti bude na království dohlížet Ragnarova žena Aslaug (Alyssa Sutherland). Právě její vzrůstající vliv bude jedním z ústředních témat čtvrté řady. Přece jen, její choť bude často pryč, takže bude Aslaug stále výraznější figurkou. A nutno poznamenat, že počínání Ragnara jí nebude vždy po chuti. Například jeho oddanost jiné víře než té, které fandí vikingové, bude důvodem jejich sporů.

Navíc, Aslaug se kouzlo moci zalíbí a začne spřádat intriky proti svému muži, aby posílila svou vlastní pozici.

Samozřejmě, seriál se nebude věnovat jen pletichaření, ale dojde i na akci. Představitelka Lagherty Katheryn Winnick na nedávném Comic-Conu slíbila fanouškům, že si užijí hromadu bitevních scén.

Travil Filmmel k tomu dodal, že kromě Paříže, se vydáme i na zatím neviděná místa a máme se těšit na více vnitřností, plnovousů i copů.

Zamíříme ale i do starých známých lokací, třeba Wessexu. Což je dobře, v závěrečných epizodách předchozí řady jsme tam moc času nestrávili.

Podle tvůrce série Michaela Hirsta se pozornost zaměří na pokračující osidlování a také na plány zrádného krále Ecberta (Linus Roache).

Nováčci

Ve čtvrté řadě uvidíme i několik nových tváří. Například čínskou cestovatelku Yidu (Dianne Doan), krále Haralda I. Krásnovlasého (Peter Franzén) a jeho bratra Halfdana Černého (Jasper Pääkkönen).

Zatímco Harold je popisován jako "potencionální nebezpečí pro Ragnara", postava Yidu (která nemá na rozdíl od zmíněných pánů předobraz ve skutečné historické postavě) se stane spojenkyní hlavního hrdiny.

Natáčení čtvrté řady aktuálně probíhá v Irsku a my už se nemůžeme dočkat premiéry. Co vy?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE