Hra o trůny: Jak je hercům oznámeno, že jejich postava brzy "zařve"?

Jak se herci dozvědí o smrti své postavy prozradil Ian Beattie.

Ať jde o populární postavu nebo ne, ve Hře o trůny je její osud nejistý. Tvůrce knižní předlohy George R. R. Martin se s tím nepáře a bez mrknutí oka nechává umírat kladné i záporné postavy. A jestli jsou oblíbené nebo ne, to je mu fuk. Prostě a jednoduše, není moc moudré se k někomu příliš upínat. 

To ale znamená, že mnoha hercům musí být často sdělena nemilá zpráva, že jejich působení v seriálu brzy skončí. A jak tvůrci podobnou věc oznamují? O to se podělil představitel jednoho z těch, kdo to schytal v páté řadě, herec Ian Beattie. Jeho ser Meryn Trant nedopadl zrovna nejlépe a Ian odhalil pro server IGN, jak mu byla tahle zpráva doručena:

"Vlastě to bylo zábavné, už jednou (tvůrci David Benioff a D.B. Weiss) prozradili - a stylově - že vám zavolají na začátku řady a dají vám vědět, že to přijde. Myslím, že pro tyhle dva je typický spíše osobní kontakt - zavolali mi a řekli ´Valar Morghulis´. Prozradili mi, že má smrt bude spektakulární a ona byla a také mi řekli, že uvidíme pravou tvář sera Meryna - měl jsem dojem, že tím myslí, že zabiji Bronna nebo nějakou jinou populární postavu. Bohužel ale ne. Vyšlo to tak, že jsme viděli opravdu děsivou a opovrženíhodnou stránku této postavy, což se ukázalo být velmi ale velmi náročné - možná šlo od dva nejvíce náročné dny mé kariéry, natočit tyhle konkrétní scény. Nicméně, byl jsem nesmírně vděčný za to, že jsem je měl." 

Ser Meryn Trant opravdu opustil tento svět docela krvavě, ale zase je faktem, že jeho smrt nebyla jedna z těch nejvíce šokujících, které jsme v seriálu viděli. Ovšem je pravda, že co se týče jeho odvrácené stránky, tak v tomto případě se tvůrci vyřádili a udělali z něj pěkného prasáka. 

Mimochodem, zajímalo by mě, jak velké účty mají David Benioff a D.B. Weiss za telefon, protože s ohledem na úmrtnost postav ve Hře o trůny musejí hercům volat docela často. 

Myslíte, že je Hra o trůny zbytečně brutální nebo se vám to naopak líbí? 

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE