Poslední řadu seriálu Hry o trůny možná uvidíme až v roce 2019. A jak to vypadá s dalšími seriály ze Západozemí?

Na další díly si asi počkáme.

Šestnáctého července začne sedmá řada Game of Thrones. Jinak řečeno jsme si na novou sérii počkali déle než je zvykem, předchozí řady startovaly dříve. A aby toho nebylo málo, tak bude mít nová řada jen sedm dílů. Osmá a závěrečná série jich bude obsahovat dokonce jen šest a navíc se objevila zpráva, že by mohla mít premiéru až v roce 2019.

Prezident HBO Casey Bloys na otázku, zda je možné, že finální sérii uvidíme až v roce 2019 odpověděl následovně: 

"'Ano. Píší scénáře k epizodám a řeší produkční plán. Budeme vědět víc, až se tvůrci ponoří hlouběji do psaní scénáře."

Není tedy vyloučeno, že si na osmou řadu počkáme opravdu dlouho. A stejně tak nemůžeme očekávat, že se v blízké budoucnosti uvidíme pětici chystaných prequelových seriálů inspirovaných Hrou o trůny:

"Chtěl bych se ujistit, že fandové vědí, že je to na samém počátku. Ještě jsem neviděl ani hrubé obrysy. V médiích všichni tvrdí, ´budou čtyři spin-offy´ a předpokládají, že to znamená, že každý z nich určitě vznikne a budeme mít novou Hru o trůny každé čtvrtletí. To není to, co se děje. Idea není natočit čtyři seriály. Laťka nastavená tvůrci Hry o trůny je opravdu vysoká a já doufám, že bude alespoň jeden seriál, který ji dosáhne. A také je to dlouhodobý plán."

Není tedy jisté, že vzniknou čtyři nebo možná pět seriálů a pokud ano, je to hudba vzdálené budoucnosti. 

"Udělat Hru o trůny tak dobrou, jak je to je možné, je naší prioritou a poté uvidíme, co bude ohledně těch scénářů. Nepůjde o situaci, kdy další seriál z universa Hry o trůny začne po tomto seriálu. Seriál, který Dan a David (Dan Weiss a David Benioff, tvůrci Game of Thrones, pozn. redakce) vytvořili bude důstojným rozloučením. My se od tohoto nechceme žádný způsobem odklonit."

Nedozvěděli jsme se tedy příliš dobrých zpráv. Premiéra finální řada Game of Thrones bude možná až v roce 2019, spin-offy tu také nebudou hned a navíc nemusejí vzniknout všechny. Ne zrovna potěšující informace, že?

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat