Režisérka Wonder Woman je ráda, že nakonec nerežírovala Thor: Temný svět

Nakonec to pro ni byla dobrá věc.

Za pár dnů dorazí do kin Wonder Woman a podle dosavadních recenzí jde o hodně povedený kousek. Režisérka filmu Patty Jenkins ovšem měla původně dohlížet na film Thor: Temný svět (2013), z čehož nakonec sešlo, když režisérka v roce 2011 odstoupila kvůli "kreativním neshodám". A nezdá se, že by ji to stále příliš mrzelo (i když přiznala, že v dané době to pro ni bylo srdcervoucí):

"Ne. Nemyslím si, že bych mohla natočit dobrý film Thor 2, protože jsem nebyla vhodným režisérem. A myslím si, že výsledkem toho by také bylo to, že bych nebyla kandidátka na režii Wonder Woman. A to je jeden z důvodů, proč jsem ráda, že jsem to nenatáčela. Protože bych mohla natočit skvělého Thora, pokud bych mohla udělat příběh, o který jsem stála. Ale nemyslím si, že bych byla vhodnou osobou na natočení skvělého Thora z děje, který chtěli udělat."

Z jejích slov je jasné, že ji Marvel hodně "kecal" do práce a ona neměla volnou ruku v tom, kterým směrem se vydat. A přestože Thor: Temný svět vydělal slušné peníze (644 milionů dolarů) a byl relativně dobře přijat, je otázkou, zda by nedopadl ještě lépe, pokud by Patty mohla natočit svou verzi (dějově má Temný svět určitě rezervy).

Ale jak se říká, vše špatné je pro něco dobré a Jenkins se nakonec mohla ucházet o režii Wonder Woman a stala se první ženou, která dohlíží na komiksový blockbuster.

Wonder Woman má premiéru 1. června.

Zdroj: Uproxx
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat