Po Avengers 4 čekají na marvelovské filmy obrovské změny

Oznámil to šéf Marvelu.

Marvel zatím dělil své filmy do fází. Aktuálně se nacházíme ve třetí fázi s tím, že tečkou za ní bude čtvrtý díl Avengers. Ten bude mít premiéru 3. května.

Poté by se ale mohl Marvel odklonit od dosavadního systému. To naznačil šéf Marvel Studios Kevin Feige v rozhovoru pro server CB:

"Popravdě, kromě toho, že budeme pracovat se Sony na dalším filmu Spidermana a s tím, že se James (James Gunn, režisér Strážců Galaxie, pozn. redakce) zavázal pracovat na dalších Guardians, je vše ostatní záležitostí třetí fáze. A dál... ani nevím, jestli budeme nazývat čtvrtou fází. Věci budou po roce 2019, květnu 2019, hodně odlišné."

Avengers: Infinity War a především pokračování tak uzavřenou jednu velkou éru. Drtivá většina filmů z prvních tří fází se týkala Kamenů nekonečna, což je dějová zápletka, která se vyřeší ve třetích a čtvrtých Avengers.

Poté se marvelovské filmové universum vydá jiným směrem. Kterým? To není úplně jasné. Zatím jsou známy jen dva filmy, které vzniknou po konci třetí fáze a to druhý Spider-Man: Homecoming a třetí Guardians of the Galaxy. Nic víc se o další fázi neví.

Dál se Kevin rozpovídal o tom, proč už nejsme tak často svědky toho, že se jednotlivé filmy úzce prolínají:

"Domnívám se, že lidé rádi mluví o našich dlouhodobých plánech, které určitě máme. Ale velmi vzácně tyhle dlouhodobé plány určují detaily jakéhokoliv jednotlivého filmu. Je to obvykle opak. Soustředí se na příběh a soustředí se na to, abychom daný film natočili, jak nejlépe to půjde. A poté, když se něco změní něco, co neočekáváme a filmu to pomůže, pak se s tím musíme vypořádat. Myslím, že to se přihodili v první fází. Vyprávěli jsme příběhy a došlo na crossover, kdy Nick Fury mluvil o jihozápadní regionu, když dopadlo kladivo..."

Předpokládám ale, že v budoucnu se budou tvůrci snažit dál propojovat jednotlivé filmy, protože to prostě a jednoduše dělá fandům radost a vzniká díky tomu dojem, že všechny projekty jsou součástí jednoho velkého dobře fungujícího universa.

Jaké filmy byste v další etapě rádi viděli?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat