Simpsonovi: Zemřela dabérka Lízy Simpsonové Helena Štáchová. Kdo ji nahradí?

Smutná zpráva.

Ve věku 72 let bohužel zemřela herečka Helena Štáchová, která byla nejen ředitelkou Divadla Spejbla a Hurvínka, ale také herečkou, scenáristkou, spisovatelkou a dabérkou.

Helena Štáchová (zdroj: Česká televize)
Helena se proslavila například jako hlas Máničky a především ji velmi dobře znají fanoušci kultovního seriálu Simpsonovi, kde více než čtvrt století namlouvala Lízu.

Helena zemřela v úterý v noci na následky dlouhodobé nemoci.

Pokud jde o roli Lízy, tak už teď je známo, kdo jí propůjčí svůj hlas. Bude to mladá herečka Ivana Korolová, která je zkušenou dabérkou a také působí v muzikálech.

S tím, že by právě Ivana měla dál dabovat Lízu souhlasila také Helena Štáchová, se kterou Prima (Simpsonovi běží na Primě Cool) výběr nástupkyně konzultovala poté, co musela paní Štáchová polevit s prací s ohledem na její zdravotní potíže.

Upřímně řečeno to nebude mít Ivana lehké. Všichni si asi pamatujeme, jaký poprask vyvolalo, když se změnil dabér Homera (původně ho namlouval Vlastimil Bedrna, který kvůli nemoci předal pochodeň Vlastimilu Zavřelovi). Ale snad si diváci časem zvyknout. I když je jasné, že to potrvá.

Poprvé promluví Líza novým hlasem už na začátku dubna.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat