Recenze: Živí mrtví S07E14 (The Other Side) - Přehlídka srabáctví a pár bezva rozhovorů k tomu

A z koho se vyklubal gay? POZOR, SPOILERY!!!

Dvě epizody zbývají do konce sedmé řady The Walking Dead a je čím dál jasnější, že scenáristé trochu tápou. Roztahují zápletky, které by se daly v klidu odvyprávět v deseti minutách na celé díly.

Asi chápete, kam tím mířím, aktuální epizoda je dějově poněkud rozvleklá. Jediný větší zlomový okamžik se odehraje v naprostém závěru, jinak se nestane nic, co by extrémně změnilo směřování příběhu. Na druhou stranu, dojde k několika událostem, které jsou milé a zahřejí na duši i cynické typy, jako jsem já.

Pokud jde o zápletku The Other Side, pak vlastně nevím, co k ní říct. Epizoda je, když to trochu přeženu, vlastně o ničem. Sledujeme především dění v Hilltopu, kde je nám znovu potvrzeno, že je Gregory (Xander Berkeley) opravdu prvotřídní srab, ale také pěkně zákeřný hajzlík.

Tvůrcům se velmi dobře daří dělat z něj někoho, koho člověk nesnáší víc a víc. Naopak, Jesus (Tom Payne) je sympatičtější a sympatičtější. Nejde si neoblíbit postavu, které se přezdívá Jesus a zvládá kung fu. V aktuálním dílu mimochodem odhalí, že je gay, ale díkybohu nejde o pompézní scénu, ve které by to hlásal na celé kolo, ale pronese to jen tak mimoděk během rozhovoru s Maggie (Lauren Cohan). A rozhodně to je dobře zvolený způsob, jak informovat publikum o jeho sexuální orientaci. Je to gay a nemá potřebu to nikomu otloukat o hlavu a dál to řešit, nedefinuje ho to.

Když už jsem zmínil Maggie, ta si konečně promluvila s Darylem (Norman Reedus) a byl to sice krátký, ale milý okamžik. Norman se omlouval za to, co se stalo Glennovi (Steven Yeun), ale Maggie ho přesvědčovala, že za to nemůže.

Asi by mi nevadilo, kdyby byla daná chvilka malinko delší, ale zase je dobře, že z toho tvůrci neudělali přecitlivělou scénu, která ždímá z diváků emoce.

Holky se mají konečně rády

Díky Saviors, kteří dorazí do Hilltop se dočkáme i špetky napětí, když se Daryl a Maggie musejí skrývat. Navíc na scénu opět vstoupí Simon (Steven Ogg), který je bezesporu jedním z nejvýraznějších poskoků Negana a je to opravdu prvotřídní (a místy docela zábavný) zloduchu, u kterého se jistě diváci nemůžou dočkat toho, až dostane, co si zaslouží (a doufejme, že to nebude nic pěkného).

Rozhovor Maggie a Daryla nebyl jediným sympatickým okamžikem. Konečně se usmířily Sasha (Sonequa Martin-Green) a Rosita (Christian Serratos). Valnou část epizody je sice Rosita nesnesitelná, až to pěkné není, ale o to hezčí je, když konečně se Sashou najdou společnou řeč a pochopení jedna pro druhou. Nepůsobí to lacině, ale opravdu to pohladí po duši.

Bohužel je brzy jasné, jaký důvod mají scenáristé, aby nechaly Sashu a Rositu obrazně si padnout do náruče. Už dlouho se spekuluje o tom, že Sasha v sedmé řadě zemře (její představitelka byla obsazena do jedné z hlavních rolí Star Trek: Discovery) a finální minuty to více méně potvrzují. Sasha se vydá do sídla Saviors, aby se postarala o Negana (Jeffrey Dean Morgan). A všichni asi tušíme, že to pro ni s největší pravděpodobností nedopadne dobře.

Tvůrci samozřejmě nemůžou za to, že na internetu kolují teorie o osudu Sashy, na druhou stranu, už před nějakou dobou bylo potvrzeno, že Negana uvidíme i v další sérii, čímž bylo jasně řečeno, že plán Sashy a Rosity nevyjde.

V posledních minutách se ale odehrála jiná zajímavá věc a to procitnutí Rosity, která pochopila, že Eugene (Josh McDermitt) je obyčejný srab. Nebylo příjemné sledovat, co se z Eugena vyklubalo. A nebýt Gregoryho, tak získává titul největšího slizouna dané epizody.

Verdikt:

Řekněme si to bez obalu, The Other Side je výplňová epizoda. Příběh posouvá kupředu minimálně, zlomových okamžiků moc není, ale zábavnost se aktuálnímu dílu upřít nedá. Odehraje se v něm pár milých a pár bolestných chvilek.

Klady

+: Usmíření Sashy a Rosity
+: Rozhovor Daryla a Maggie
+: Jesus je sympatičtější a sympatičtější

Zápory

-: Dějově docela prázdná epizoda
-: Příběhová linka Sashy není tak dramatická, jak asi tvůrci plánovali

Hodnocení: 70 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat