Avatar 2: Druhý díl příští rok? Zapomeňte

Jaký je důvod, že musíme tak dlouho čekat.

První Avatar je s téměř 2,8 miliardami dolarů nejvýdělečnějším filmech všech dob. Je tak velkým překvapením, že na pokračování čekáme tak dlouho. Vždyť první díl měl premiéru už v roce 2009. Původně se věřilo, že se dočkáme příští rok. Ale nakonec tomu tak nebude. Proč? To vysvětlil režisér James Cameron:

"No, v roce 2018 to nebude. Zatím jsme neoznámili datum premiéry. Lidé musí pochopit, že jde o rytmus vydávání. Takže netočíme Avatar 2. Točíme Avatar 2, 3, 4 a 5. Je to hodně velký závazek. Není to příliš odlišného od stavby Tří soutěsek (obrovská čínská hráz za desítky miliard dolarů, pozn. redakce). Takže vím, kde budu dalších osm let svého života. Není to nerozumné časové období, pokud se nad tím zamyslíte. Zabralo nám čtyři a půl roku natočit jeden film a my točíme čtyři. Jdeme to do toho naplno. Je to má každodenní práce a brzy to bude 24 hodin denně, sedm dnů v týdnu. Velmi dobře jsme navrhli všechny naše bytosti a kulisy. Je to opravdu vzrušující. Rád bych se o to podělil se světem. Ale musíme si uchovat určité množství lákavých věcí a ukázat je ve správný čas."

Ten ale nenastane dříve než v roce 2019. Je to škoda, protože čekání už je docela dlouhé, ale zase může být pro fandy Avatara útěchou, že vzniknou hned čtyři díly. Můžeme také doufat, že díky dlouhé době, kterou zabrala příprava, se dočkáme propracovanějšího děje. Ten nebyl nejsilnější stránkou prvního filmu.


Zdroj: ComingSoon
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat