Simpsonovi: Třináctidenní maraton seriálu sledovala pořádná spousta lidí

Kolik?

Stanice FXX se rozhodla, že potěší fandy seriálu The Simpsons a tak nabídla nejdelší maraton Simpsonových v historii, který běžel od 24. listopadu do 7. prosince. Odvysíláno bylo celkem 600 epizod a spousta lidí byla zvědavá na to, jaký bude zájem ze strany publika.

Byl velký, hodně velký. V celkovém součtu maraton sledovalo 18,2 milionů diváků a to je (nejen) na poměry stanice FXX více než slušný výsledek. Navíc, dobrou zprávou pro televizi je, že z oněch 18,2 milionů bylo 9,9 milionů ve věku 18-49 let a to je skupina, která inzerenty zajímá nejvíc.

Díky Simpsonovým se v hlavním vysílacím čase stalo FXX 10. nejsledovanější kabelovou televizí ve věkové skupině 18-49 let, což nemusí znít jako velký úspěch, ale s ohledem na nemalou konkurenci, je to něco, co šéfy FXX jistě potěšilo.

Není to poprvé, co stanice uspořádala maraton Simpsonových. V roce 2014 odvysílala 552 dílů a sledovanost také výrazně narostla.

I po nějakých 28 letech jsou prostě Simpsonovi seriálem, který si umí najít publikum a to je určitě rádo, že se dočkáme minimálně dalších dvou řad, což ze Simpsonových udělá nejdéle běžící seriál v historii.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat