Režisér George Romero si myslí, že Živí mrtví zkazili zombie žánr

Proč je na seriál naštvaný?

Dnes, pokud někdo použije slovo "zombie", většina lidí se asi vybaví veleúspěšný seriál The Walking Dead. Faktem ale je, že nemrtví už se proháněli na obrazovkách a v kinech dlouho předtím.

Za jednoho ze zakladatelů zombie žánru je považován režisér George A. Romero, Ten se ale v poslední době nechal několikrát slyšet, že se mu příliš nelíbí, kam žánr směřuje a viní za to i Živé mrtvé:

"A pak zničehonic je tu The Walking Dead. A vy nemůžete natočit zombie film, který má nějaký druh poselství. Prostě to musí být zombie film se zombie, které jen působí chaos. A takový já nejsem."

O Romerovi je známo, že jeho projekty jsou často společenskou satirou nebo kritikou, ne pouhým "zombie masakrem".

"Teď, kvůli Světové válce Z a The Walking Dead nemůžu přijít s návrhem na skromný malý zombie film, které by měl být sociopolitický. Byl jsem schopný je navrhovat, základem byla zombie akce, ale mohl jsem do nich skrýt poselství. Teď to nejde. Ve chvíli, kdy zmíníte slovo zombie, tak reakce bude, ´Hej, Brad Pitt zaplatil 400 milionů dolarů, aby to natočil (Pittova společnost Plan B Entertainment zajistila produkci Světové války Z) ." 

Romero tedy očividně věří, že za to, že se žánr posouvá směrem, který je více orientovaný na bombastičnost a brutální výjevy, mohou drahé projekty jako jsou Živí mrtví nebo World War Z.

Ale asi by nebylo od věci zmínit, že například The Walking Dead si čas od času také dávají na příběhu záležet, není to jen "tupá" akční podívaná.

Souhlasíte s Romerem nebo vám nevadí, jak aktuálně vypadají filmy a seriály o oživlých mrtvolách?

Zdroj: Indiewire
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat