Komiksové střípky: Sledovanost premiéry Arrowa? Zklamání jako hrom

A novinky o obsazení Punishera.

Máme za sebou první díl páté řady seriálu Arrow. A přestože první ohlasy mluví o tom, že šlo o vcelku povedenou epizodu (a já to můžu potvrdit), jestliže dojde řeč na sledovanost, tak ta neoslnila.

První díl páté řady si pustilo 1,9 milionů lidí a rating byl 0,7. Ve srovnání s premiérou čtvrté série je to výrazný propad. Tu sledovalo 2,6 milionů lidí a rating byl 1,1.

Ne, že by mě to překvapovalo, čtvrtá řada byla zklamáním a zřejmě odradila výrazný počet diváků. Ale menší útěchou pro tvůrce může být to, že v tom nejsou sami, premiéra Flashe také nebodovala tak, jak se doufalo. Přilákala 3,1 milionů lidí (rating 1,2), zatímco začátek druhé řady sledovalo 3,6 milionů diváků (rating 1,4).

V případě Flashe jsou to ale pořád vynikající čísla (speciálně na seriál stanice The CW), ale výsledky Arrowa už tak oslňující nejsou. Navíc s ohledem na to, že po prvním dílu sledovanost obvykle ještě klesá.

Teď se vrhneme do konkurenčních vod, konkrétně k Marvelu. Právě on ve spolupráci s Netflixem připravuje seriál Punisher. A nedávno bylo oznámeno, že v něm uvidíme herce z Letopisů Narnie Bena Barnese.

Nevědělo se ale, koho ztvární. Spekulovalo se o záporné roli (například o postavě mafíánského synka Bobbyho Sainta), ale to se nakonec ukázalo jako ne úplně přesný dohad. Bylo sice potvrzeno, že si Ben zahraje Billyho Russa, což je v komiksu civilní jméno padoucha Jigsawa, ale seriálový Billy je popisován jako nejlepší kamarád hlavního hrdiny z dob, kdy působil u speciálních jednotek, který se aktuálně živí jako šéf soukromé vojenské korporace Anvil. Je tu samozřejmě možnost (a reálná), že se z Billyho časem Jigsaw vyklube, ale to asi chvíli potrvá.

K obsazení seriálu se aktuálně nově přidali další dva herci a to Ebon Moss-Bachrach, který ztvární analytika NSA Davida Liebermana známého jako Micro (případně Microship) a Amber Rose Revah. Ta si zahraje agentku Dinah Madani, která je z Punishera tak trochu otrávená.

Zatímco Micro se v komiksech objevuje (původně jako spojenec Punishera, kterého zásobuje vybavením, později se ale stane jeho protivníkem), Dinah je originální postava vytvořená speciálně pro seriál.

A ještě jedna zatím nepotvrzená zpráva, zdá se, že v seriálu uvidíme také postavu Karen Page (Deborah Ann Woll). Nebylo by to překvapení, ve druhé řadě Daredevila s ním měla zajímavý vztah, který by se mohl v Punisherovi dál rozvíjet.

Zatím není jasné, kdy seriál Punisher dorazí na obrazovky, optimisté mluví o příštím roce, ale mohlo by to být klidně až v roce 2018.

Pozn.: Rating udává, jaké procento domácností s televizí sledovalo daný pořad. Jde o podíl ze všech domácností s televizí, bez ohledu na to, zda ji měly zapnutou nebo ne.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat