Hra o trůny: Co si tvůrci myslí o spoilerech? Nic hezkého to není

Rozpovídali se o tom pro server EW.

Spoilery. Pro někoho strašák (hlavně pro tvůrce), pro jiné běžná součást jejich života. Ano, věřte tomu nebo ne, někteří lidé jsou tak nedočkaví, že vyhledávají zlomové události z děje svých oblíbených seriálů účelně a vůbec jim nevadí, že si tím zkazí překvapení.

Pokud jde o spoilery, tak v případě Game of Thrones jich koluje na internetu nepřeberné množství. A co na to říkají tvůrci? Takový Dan Weiss se s tím nepáře:

"Každý příčetný člověk přizná, že zjistit věci předtím, než je uvidí, snižuje zážitek a přesto jsou lidé lační po tom, aby našli informace, které jim jim zkazí požitek z toho, co mají pravděpodobně rádi. Prostě to vůbec nechápu." 

Štáb se sice snaží zabránit předčasnému šíření zápletek, jak to jen jde, ale ne vždy se to podaří. Ovšem tvůrci boj nevzdávají. To prozradil David Benioff:

"Je to jako chránit svůj dům. Uděláte vše, co je možné, abyste co nejvíc ztížili situaci pro zloděje s tím, že doufáte, že si vyhlédnou jiný dům k vykradení, ale je nemožné dokonale zabezpečit váš dům."

Benioff rozhodně není fandou lidí, kteří tajně fotí natáčení. Například situaci, kdy jeden paparazzi zveřejnil fotografie ze Star Wars: Síla se probouzí, okomentoval bez servítek:

"Rád bych poznamenal, že tenhle člověk je kretén. Nejsi cool, protože jsi to udělal, jsi kretén." 

David je pořád překvapený z toho, co jsou lidi schopni pro pár fotek udělat:

"Je dost šílené, když se člověk plazí křovím v Severním Irsku s teleskopickým objektivem, aby udělal fotky - venku jsou šílení lidé. Ale představa toho, že lidé chtějí navštěvovat stránky a hledat na nich spoilery... je to jako kdyby tu byla stránka nazvaná Poslední stránky ze skvělých knih, navštěvovali byste je?"

Weiss k téhle představě poznamenal:

"Já tuhle stránku spustím! Pokud jde o logiku Internetu, byla by populární - ´Nečtěte Annu Kareninu, tady rovnou máte stránku, kde skočí před vlak. Pozor, spoiler."

Jaký je váš názor na spoilery? Vyhýbáte se jim nebo občas neodoláte?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat