Recenze: Fuller House S01E01 (Our Very First Show, Again) - Plný dům se vrací

A je ještě plnější. POZOR, SPOILERY!!!

Plný dům patří ke klasickým sitcomům. A filmaři obvykle nenechají tak populární projekty v klidu na věky. V případě Plného domu to byl streamovací gigant Netflix, kdo se rozhodl, že je čas pokračovat a vytvořil spin-off nazvaný Fuller House.

Před pár dny byla uvolněna první třináctidílná řada (druhá už byla schválena). Jak odstartovala?

Ve stručnosti řečeno tak, jak se dalo čekat. Přiznávám se, že Plný dům jsem občas sledoval, ale nikdy mi úplně nepřirostl k srdci.

Jeho humor byl na mě moc "sladký", sentimentální a politicky korektní. Očekával jsem, že spin-off na tom bude podobně. A nemýlil jsem se. Ne úplně. Pořád je to podívaná, kterou mohou sledovat celé rodiny, aniž by se museli rodiče bát, že díky tomu z dětí vyrostou sérioví vrazi.

Je ale faktem, že se dočkáme i několika vtípků, které jsou docela pikantní nebo drsnější (Donald Trump). Fuller House se zdá být o něco odvážnější než jeho předchůdce a to je něco, proti čemu já rozhodně protestovat nebudu.

Stará parta je zpět

Ne, že by byl tentokrát humor tak úderný, že by se člověk popadal za břicho nebo se červenal, ale není tak sladký, že člověk po zhlédnutí seriálu "kadí duhu". První epizoda byla docela zábavná. A přestože jsem se snad ani jednou pořádně nezasmál, také jsem se nenudil a většinu času jsem se usmíval. To je upřímně řečeno víc, než jsem čekal.

Děj není nějak složitý. Dostává se do doby tři dekády od událostí v původním seriálu. D.J. (Candace Cameron) bohužel přišla o manžela a tak zůstala sama se třemi dětmi. Sice se tváří, že to zvládá, ale díky "chůvičce" se ostatní dozvědí, že to tak slavné nebude a rozhodnou jí pomoci.

Vcelku neoriginální zápletka vysvětlující, proč se vrátíme do starého dobrého domu. Ale od sitcomu asi nikdo nečekal nějaký superpromyšlený zvrat.

Určitě potěšující je, že jsme se v prvním dílu dočkali většiny starých známých (chybí Olsenova dvojčata). A pravdou je, že čas byl skoro ke všem hodně milosrdný a nedá se než souhlasit s tím, co poznamenala jedna z postav "Kruci, my pořád vypadáme dobře."

Nebudu lhát, nejsem úplně nadšený, že budeme pravidelně vídat Kimmy Gibbler (Andrea Barber), která mi lezla na nervy už v původním seriálu a nevypadá to, že se to změní, ale jinak bylo fajn vidět původní partu pohromadě.

Samozřejmě, scenáristé toho využili a hromada gagů je vystavěna na tom, že odkazuje na původní seriál. Proti tomu nic nemám, ale nebyl bych rád, kdyby z toho tvůrci těžili celou první řadu. Ovšem vypadá to, že tomu tak nebude. Alespoň podle toho, co jsem slyšel.

Co mě hodně rušilo (kromě Kimmy), bylo, že kulisy vypadají stále hodně studiově. Možná je to záměr, aby seriál, co nejvíc odkazoval na Plný dům, ale to nemění nic na faktu, že to není moc potěšující pro oči.


Ve zkratce:

Návrat, ve který fanoušci Plného domu doufali a jeho odpůrci se ho obávali. Neškodná rodinná podívaná, která není kdovíjak vtipná, ale úsměv na tváři vyvolat zvládne. První epizoda hodně sází na nostalgii, ale překvapí i několika malinko drzejšími vtípky. Jinak se ale nezdá, že bychom mohli očekávat něco, co od základnu změní základy žánru. Prostě a jednoduše původní Plný dům se zralejším obsazením.

Klady

+: Není to nesnesitelně sladké
+: Několik pikantnějších gagů
+: Staří dobří známí

Zápory

-: Kulisy působí hodně studiově
-: Žádný extra povedený vtípek
-: Kimmy je stále otravná

Hodnocení: 50 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat