Recenze: The Walking Dead S06E08 (Start to Finish)


Začínat s koncem... POZOR, SPOILERY!!!

Zeď nám spadla, zeď nám spadla... Kdo pak nám ji přelézá? Přesně tak, stádo zombies, které se utrhlo. Rick (Andrew Lincoln), Carl (Chandler Riggs), Deanna (Tovah Feldshuh) a otec Gabriel (Seth Gilliam) se schovají v domě Jessie (Alexandra Breckenrigde), kde se Sam (Major Dodson) chová jako pomatenec ve svém pokojíčku a Ron (Austin Abrams) se snaží zabít Carla v garáži.

Morgan (Lennie James) přiměje Denise (Merritt Wever), aby léčila vůdce Wolves Alphu (Benedict Samuel), kterého ta vymaštěná palice Morgan drží ve sklepě. Carol (Melissa McBride) se rozhodne Alphu zabít, ale po dramatu ve sklepě je Denise vlečena právě Alphou pryč.

Tara (Alanna Masterson), Rosita (Christian Serratos) a Eugene (Josh McDermitt) se rozhodnou jít ven, aby mohli pomoci ostatním a dostat se z jednoho místa. Glenn (Steve Yeun) a Enid (Katelyn Nacon) se pokoušejí sehrát to tak, aby jim to parťáctví fungovalo. Mají plán. Glenn vidí, že Maggie (Lauren Cohan) je v pořádku na jedné z plošin u zdi.

Deanna se postaví hordě, která pronikla do domu. Daryl (Norman Reedus), Abe (Michael Cudlitz) a Sasha (Sonequa Martin-Green) se setkávají na konci epizody se Saviors, kteří jim oznámí, že to všechno patří Neganovi (Jeffrey Dean Morgan).



Ve zkratce:

Opět se setkáváme s přeplácaností v této řadě tvůrcům vlastní. Strašně moc zbytečných detailů a rozhovorů. Opět se dvě stěžejní zápletky úplně ztrácí v té kaši, kterou tvůrci spatlali. Dostali jsme dávku zombíků, ale taky dávku slaboduchého dění.

Bohužel zápletka rozporu mezi Carol a Morganem vzala rychlý spád, doufám, že při návratu v únoru bude tohle mít dohru. Michonne (Danai Gurira) zřejmě převezme Deanninu roli v komunitě, to je zápletka, která mě zajímá, ale není tou druhou hlavní. My přece čekáme na Negana, ksakru. Sama o sobě epizoda celkem slušná, ale jako tzv. mid-season finale to bylo jen dostatečné.

Postavy:

Těžký downgrade prodělává Jessiin mladší syn Sam, který už několik dní neslezl ze schodů, za to si vytváří jakousi bublinu s roztomilými mravenci na hnijícím jídlem. Nedokáže se smířit se situací, která nastala. Sam je prakticky na s****y. Kruhy pod očima, stavy, kdy se mu zpomaluje zvuk a dění.

Carl se neskutečně pochlapil, zatímco Ron jde ve šlépějích svého násilnického kreténského otce. Na pokraji lability se houpe i Carol, kterou ztráty v komunitě už ničí. Nebudeme si nalhávat - Denise to asi nepřežije a Tara se z toho určitě zhroutí. Morgan na dále dokazuje, že je úplně ničemu.


Kdo byl ten hlas ve vysílačce?

Woooow, wooooooow... Zase jsem měla pravdu. Byl to Eugene.

Nejlepší scéna:

Kdybych řekla, že ta, kde se objeví Saviors, tak bych lhala. Nejlepší scéna je ta, kde hraje nahlas hudba a všichni jen zírají na zombies kolem. Jednotlivé záběry na tváře jsou tak silné, že si můžete přečíst jejich myšlenky. Působivý a velmi povedený moment. Sam, který uprostřed stáda začne oslovovat Jessie .... No, nemohli jeho zhroucení načasovat lépe.


Plusy

+: Samova postava má celkem zajímavý vývoj

+: Carl dospívá a dostává o trochu více prostoru

+: Konečně tu máme Saviors


Mínusy

-: Kde je Negan?

-: Zbytečně mnoho dějových linií

-: Rick měkne

Hodnocení: 85%

Čtěte také: Jak se líbila recenzentům tato epizoda?

Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat