Simpsonovi: Kolik berou herci ze seriálu peněz. A co na to říká jeden z tvůrců?

Jak velké šeky dostávají herci z kultovního animáče? 

Děje se to v podstatě vždy, když hercům ze seriálu Simpsonovi končí smlouva. Začne se zběsile vyjednávat o tom, kolik peněz budou dostávat za propůjčení svých hlasů animovaným obyvatelům Springfieldu v následujících letech. Zatímco herci samozřejmě žádají víc, zástupci stanice FOX obvykle chtějí nabídnout méně. V minulosti už se dokonce párkrát stalo, že hrozilo přeobsazení. 

Zatímco na konci devadesátých let dostávali herci 30 tisíc dolarů, později se jejich plat výrazně navýšil a na účet jim každý měsíc přistálo 125 tisíc dolarů za epizodu. V roce 2008 herci požadovali půl milionu dolarů, ale nakonec souhlasili "jen" s 400 tisíci (no nejsou skromní?). Později byl ale jejich plat ještě snížen a to na 300 tisíc dolarů s tím, že seriálu hrozilo zrušení, takže hvězdy Simpsonových nakonec souhlasily, že se spokojí s touto částkou. Tu dostávají i za aktuální řadu a stejně tak tomu bude i v případě 28. sezóny.

Je to jednoduše neustálý boj. A dalo by se očekávat, že tvůrci seriálu budou spíše na straně FOXu, ale to není případ výkonného producenta Jamese L. Brookse:

"Slyšet stejné hlasy řadu za řadu je pro naše publikum příjemné a uklidňující. Tihle herci jsou ve svých rolích skvělí a mně nezáleží na tom, kolik vydělávají. Jestliže pořad vydělává peníze a my si můžeme dovolit platit, kolik chtějí, skvěle! To je kapitalistický systém."

To je sice pravda, ale také je faktem, že sledovanost seriálu Simpsonovi klesá a tak je trochu zvláštní, aby herci dostávali čím dál větší platy, i když seriál sleduje méně a méně lidí. Na druhou stranu, Simsponovi stále vydělávají velké sumy i díky prodeji různých reklamních předmětů, hraček a podobných serepetiček, takže FOX určitě netratí, i když hercům občas přidá. 

Myslíte, že jsou herci přepláceni nebo si své peníze zaslouží? 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat