Recenze: Arrow S04E05 (Haunted) - Přivítejte Constantinea

Jaká byla návštěva komiksového Hellblazera?

A je to za námi, dlouho očekávaný díl Arrowa, ve kterém se objevil John Costantine. To je poměrně velká událost. Jistě, oba seriály se inspirovaly u komiksů od DC, takže se odehrávají ve stejném universu, ale zatímco Constantine běžel na NBC, Arrow se vysílá na The CW. Nakonec ale tvůrci Arrowa zamakali a Constantine v podání Matta Ryana se objevil v epizodě Haunted.

Dobrou zprávou je, že informace o tom, že nepůjde jen o cameo, byly pravdivé. Constantine je na obrazovce více než pár vteřin. Špatná, že ne až tak moc, jak jsem doufal.

Jak se dalo čekat, Oliver (Stephen Amell) se s Johnem setkal už na ostrově. Právě tam mu Oliver zachránil život, takže je mu dlužný. Proto také souhlasí s tím, že pomůže zachránit Saru (Caity Lotz), která pobíhá po Star City a útočí na dívky, které se podobají Thee (Willa Holland).

Zakomponování Constantina do děje je docela nenásilní, nebije do očí, ale je docela povrchní. Objeví se na ostrově, unese Olivera, najdou artefakt a je vystaráno. V současnosti se pak ukáže jen na několik minut.

Nemůžu říct, že bych byl vysloveně zklamaný z toho, kolik prostoru Johnovi scenáristé poskytli, na druhou stranu, jeho potenciál nebyl zdaleka využit.

Naštěstí, Matt Ryan stále válí i v omezeném čase. Jeho charisma a suchý britský humor fungují i v Arrowovi na výbornou. Zmatené pohledy ostatních, když něco pronese, jsou k nezaplacení.

Laurel boduje

Hlavní dějovou zápletkou je oživení a šílenství Sary. Když se o tom dozví Oliver, tak samozřejmě následuje moralizování a kárání, ale tentokrát mile překvapila Laurel (Katie Cassidy), která si to už nenechala líbit a vpálila Oliverovi do tváře několik rázných argumentů.

A měla pravdu v tom, že Oliver je v určitých ohledech pokrytec. Vím, že Laurel není zrovna nejoblíbenější postava, ale mně začíná být sympatičtější a sympatičtější (nejen kvůli přiléhavému koženému oblečku Black Canary).

Pokud ještě chvíli zůstanu u Laurel, tak co mě naopak nepotěšilo, byl její souboj se Sarou. Očekával jsem od toho mnohem víc a ne tak krátké pošťuchování (během kterého mimochodem Sara nakopala Green Arrowovi zadek). Celkově tentokrát akce nebyla žádná sláva. I když bylo fajn vidět, jak se do bitky pustí i Constantine.

Dalším zklamáním byla poslední část epizody, kdy se Laurel, Oliver a Constantine vydali pro Sáru do "jiného světa". Bylo to uspěchané a chyběla tomu pořádná gradace.

To ale částečně vynahradilo překvapení v podobě odhalení pravdy o bratrovi Digglea (David Ramsey), které bylo docela nečekané.

Ovšem zjištění, že je Ray Palmer (Brandon Routh) naživu už samozřejmě tak šokující nebylo. Většina z nás ví, že bude mít jednu z hlavních rolí v Legends of Tomorrow.

Co se mi velmi líbilo byla reakce Constantina na zmínku o Damienu Darhkovi (Neal McDonough). Pokud i on znervóznil, když byl Damien zmíněn, pak už to něco znamená.

Ve zkratce:

Epizoda Haunted je nadprůměrná, ale z dílu, ve kterém se setkaly dvě tak ikonické postavy jako jsou Green Arrow a Constantine, by se dalo vytěžit ještě víc. Účast Constantinea působila přirozeně a objevil se na víc než na pár vteřin. Ale přesto mohl dostat víc prostoru, jeho potenciál nebyl úplně využit.

Klady

+: Matt Ryan jako Constantine
+: Laurel to nandala Oliverovi
+: Odhalení pravdy o bratrovi Digglea

Zápory

-: Ještě víc prostoru pro Constantinea by bylo fajn
-: Akce byla veskrze průměrná

Hodnocení: 70 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat