Recenze: The Flash S02E01 (The Man Who Saved Central City) - Flash vybíhá podruhé

Rychlík je zpátky. POZOR, SPOILERY!!!

Druhá řada komiksového seriálu The Flash začala. Překvapivě přímo nenavazuje na finále té první, ale poskočíme půl roku do budoucnosti.

Připraveno je hned několik překvapení. Ústřední tým už nefunguje a Flash (Grant Gustin) se stal miláčkem města, které žije v domnění, že ho zachránil před katastrofou v podobě singularity. Změnilo se toho dost.

Hlavně se změnil Barry. Důvod je prostý. Není to on, kdo zachránil nevinné, ale byl to Ronnie (Robbie Amell) a profesor Stein (Victor Garber). Právě oni vlétli do středu singularity. Ale přežil to jen Stein.

Flash tak po sebeobětování Robbieho a Eddieho (Rick Cosnett) udělá klasické rozhodnutí "nechci už riskovat životy svých blízkých, všechno budu dělat na vlastní pěst".

To je fáze, se kterou se potýká většina supehrdinů, ale Barry je v tomto ohledu hodně tvrdohlavý a po určité době už to začne být dost otravné. Hlavně, když je zřejmé, že to sám prostě nezvládá. Naštěstí zbytek týmu Flash kašle na jeho rozhodnutí a pomáhá mu tak jako tak.

Atom Smasher neoslní

A je to třeba. Objevuje se nový záporák, který dostane úderné jméno Atom Smasher (Adam Copeland). Naneštěstí se o něm moc nedozvíme, pronese jen pár vět, o jeho motivaci padne jen několik slov (i když zajímavých) a finální měření sil skončí dřív než začne. S touhle postavou si scenáristé tedy moc nevyhráli.

Akce tentokrát není zrovna oslňující (vyjma scény se singularitou), ale zase, co první díl druhé řady ztrácí v případě soubojů, to dohání díky humoru. Nepřekvapivě se ho většinou dočkáme díky Ciscovi (Carlos Valdes). Jeho hlášky týkající se vousů kapitána Singha (Patrick Sabongui) nebo reflektoru se znakem Flashe (jistě, že jde o odkaz na Batmana) jsou hodně vtipné.

Kromě narážky na Temného rytíře komiksové fandy určitě potěší i přítomnost Jay Garricka (Teddy Sears), tedy prvního Flashe. Ten se sice v první epizodě jen několikrát mihne, ale je jasné, že má pro nás připraveno několik překvapení.

A není jediný, zaskočí i Eaobard Thawne (Tom Cavanagh), který se sice nevrátí ve fyzické formě, ale na videonahrávce se přizná k tomu, že zabil Barryho matku (Michelle Harrison) a díky tomu se dostane na svobodu Henry Allen (John Wesley Shipp). To bylo docela nečekané.

Ovšem, tvůrci nejsou na Barryho vůbec hodní a Henryho pošlou šupem pryč. Postava to vysvětlí tím, že je důležité, aby byl Barry Flashem, ne synem Henryho, ale působí to docela "násilně", jako by se scenáristé chtěli Barryho otce, co nejrychleji zbavit.

Druhá řada neodstartovala špatně. Přítomnost Jaye Garricka je slibná, padla i zmínka o Zoomovi (Tony Todd), který má být ústředním záporákem druhé řady a jsem také zvědavý, zda bude více prostoru věnováno speciální jednotce na chytání metalidí (a já bych byl jedině pro), ale nemůžu říct, že by to byl start, který by mě oslnil. Slušné, ale ne skvělé.

Ve zkratce:

Určitě ne špatný začátek druhé řady, ale mohlo to být ještě o něco lepší. Potenciál záporáka Atom Smashera nebyl pořádně využit, Barry byl podstatnou část stopáže docela otravný a akce bylo poskrovnu. Naopak, humoru (povedeného) bylo dostatek, odstartovalo několik zajímavých dějových linek a dočkali jsme se i pár překvapení.

Klady

+: Humor
+: Tým znovu pohromadě
+: Vypadá to, že se příběh bude rozvíjet zajímavým směrem

Zápory

-: Tvrdohlavý Barry
-: Nepropracovaný Atom Smasher

Hodnocení: 70 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat