Chystá se seriálová verze skvělých akčňáků Smrtonosná zbraň

Je to důvod k radosti?

Jestli fandíte akčnímu žánru, tak neexistuje jediný rozumný důvod, proč byste neměli znát sérii filmů Smrtonosná zbraň. Tyhle skvělé akční buddy projekty patří k naprosté klasice a i když je člověk vidí 10x, pořád jsou zábavné.

A jak už to tak bývá, když televizním tvůrcům docházejí nápady, sáhnou po nějakém osvědčeném filmu a rozhodnou se na jeho motivy natočit seriál. K tomu dojde i v případě Smrtonosné zbraně. S touto zprávou přišel server THR.

Podle všeho půjde o reboot, který se nebude příběhově příliš lišit od filmové předlohy:

Televizní verze se zaměří na texaského policistu, bývalého člena Navy Seal Martina Riggse (původně ztvárněného Melem Gibsonem), který přišel o svou ženu a dítě a přestěhoval se do Los Angeles, aby začal znovu. Tady je mu jako partner přidělen místní detektiv Roger Murtaugh (původně ztvárněný Danny Gloverem), který nedávno utrpěl "malou" srdeční příhody a musí se vyhýbat stresu. 

Asi se vám začaly ježit chlupy na zádech, protože všichni víme, jak obvykle dopadají rebooty/remaky/restarty. Malým uklidněním ale může být, že scénář zajistí Matt Miller, který pracoval například na skvělém seriálu Chuck. Navíc prý seriál dostal posvěcení od filmařů, i když to samozřejmě není zárukou kvality.

FOX zatím objednal pilotní díl a podle toho, jak se mu bude líbit, se rozhodne zda vznikne celá řada nebo má seriálová verze smůlu.

Já asi použiji Murtaughovu hlášku, která se mi automaticky vybavila (a jistě nejsem sám): "I am too old for this shit."

Dobrý nebo špatný nápad natočit seriálovou podobu Smrtonosné zbraně?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat