Hra o trůny: Představitelka "Matky draků" Emilia Clarke si myslí, že sexuální scény v seriálu jsou moc divoké

Chtěla by, aby byly trošku cudnější.

HBO není jen televize. To hlásá její slogan. A pravdou je, že skutečně nejde jen o klasickou televizní stanici, ale kabelovou. Ta má trošku jiná pravidla. Kromě jiného si může dovolit výraznější násilí, drsnější slovník a odvážnější erotické momenty.

A mnoho seriálů téhle stanice toho rádo využívá. Například Hra o trůny, která je hodně krvavá a sexu tam také rozhodně není málo. Ale představitelka Daenerys Targaryen Emilia Clarke by byla ráda, kdyby (nejen) Hra o trůny v tomto ohledu trošku zvolnila. Prozradila to pro The Daily Mail:

"Nechci, aby mi byl sex tak okatě předhazován a vždy jsem si myslela, že náznaky jsou mnohem více vzrušující, než samotný akt."

Tak to je otázka názoru, někdo asi dává přednost spíše otevřeně znázorněnému sexu, než jen cudným záběrům na nahatá stehýnka a odhalená záda.

Je pravda, že Emilia je docela stydlivka. Sice v seriálu párkrát ukázala více, než jen holé lýtko, ale nadšená z toho nebyla a proslýchá se, že tvůrce před nějakou dobou požádala, aby se v seriálu nemusela promenádovat nahá.

K tématice filmové a televizní erotiky herečka dál poznamenala:

"Většina sexuálních scén, které vidíte ve filmu a televizi je neopodstatněná a jsou tam obvykle jen proto, aby přitáhly publikum. Pro obrazovku platí, že jemnější je lepší."

Cudnost je sice hezká věc, ale co si budeme nalhávat, sex prodává. A čím více diváků, tím více peněz (předplatitelů/inzerentů) pro televizní stanice. A přestože sám nejsem fanoušek bezdůvodného sexu a násilí jen pro efekt, tak zrovna ke Hře o trůny se větší drsnost hodí. Nebo máte jiný názor?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE