Justice League jako konkurence pro Avengers? Stěží, nezvládla vydělat ani půlku toho, co marvelovský tým superhrdinů

Nic moc start.

Původní odhady analytiků mluvily o tom, že by Justice League (recenze) mohla během premiérového víkendu v USA a Kanadě vydělat slušných 110 až 120 milionů dolarů.

Ale později experti své předpovědi opravili na cca 94 milionů dolarů za víkend. Analytici nebyli daleko od pravdy. Justice League začíná s neuspokojivými 96 miliony dolarů.

Proč neuspokojivými, když je to peněz jako šlupek? To sice ano, ale pokud výsledek Justice League srovnáme s ostatními filmy z aktuálního DC universa, pak je 96 milionů zklamáním. Všechny ostatní projekty se přehouply přes 100 milionů dolarů a Batman vs Superman (2016) získal dokonce 166 milionů dolarů. Navíc je nutné zmínit, že s rozpočtem, který byl údajně 300 milionů dolarů, jde o nejdražší DC film vůbec.

Kromě toho měla být Justice League konkurencí pro marvelovské Avengers, jenže s 96 miliony se film nechytá. První díl Avengers (2012) odstartoval s 207 miliony dolarů.

Zřejmě Justice League příliš nepomohly spíše průměrné recenze, ani to, že její vznik provázely určité problémy (výrazné dotáčky a změna režiséra).

Útěchou ale pro tvůrce budiž to, že ve zbytku světa si Justice League vede relativně dobře, za víkend získala 185,5 milionů dolarů. Šéfové DC a Warner Bros. tak nemusí vysloveně panikařit, vypadá to, že co Justice League ztrácí doma, nahání v zahraničí.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat