Herec z Deadpoola se po kritice fanoušků vzdal role v komiksovce Hellboy

Proč?

Nedávno bylo oznámeno, že sympaťák Ed Skrein ztvární v novém filmu Hellboy jaguárdlaka jménem Ben Daimio.

Jenže vzápětí se na tvůrce snesla kritika za to, že postavu "vybělili". Ben má totiž v komiksu asijský původ.

A Ed se na to rozhodl zareagovat tím, že se role vzdá.

Na Twitteru napsal:


Ed Skrein
"Minulý týden bylo oznámeno, že budu hrát majora Bena Daimio v rebootu HELLBOYE. Přijal jsem roli, aniž bych věděl, že má v komiksu také asijský původ. Následovala intenzivní konverzace a pochopitelné rozčarování a já musím udělat to, o čem cítím, že je správné. 

Je očividné, že ukázat tuto postavu s kulturní přesností je pro lidi důležité a opomíjet tuto odpovědnost by mohlo napomoci pokračování zneklidňující tendence zvláštních příběhů a hlasů etnické menšiny v umění. Cítím, že je důležité toto ctít a respektovat. Proto jsem se rozhodl odstoupit, aby mohla být role obsazena vhodným způsobem.

Zastoupení etnické rozdílnosti je důležité, speciálně pak pro mě, protože mám sám různorodý původ. Je naší odpovědností dělat morální rozhodnutí v těžkých dobách a dát hlas rozmanitosti. Doufám, že jednoho dne se stane diskuse na toto téma méně nutnou a že můžeme pomoci tomu, aby se rovnost stala v uměních realitou. 

Mrzí mě, že opouštím Hellboye, ale pokud nás tohle rozhodnutí přiblíží tomuto dni, pak to za to stálo. Doufám, že to napomohlo změně.

S láskou a nadějí,

Ed Skrein."

Musím říct, klobou dolů, tohle by jen tak nějaký herec neudělal. Vzdát se role v pravděpodobném hitu kvůli morálním zásadám, to se nevidí každý den.

Hellboy se začne natáčet příští měsíc, datum premiéry známo není.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat