Profesor práva si stěžuje na představení Wonder Woman pouze pro ženy. Režisér Ant-Mana si z promítání dělá srandu

Je?

Řetěz kin Alamo Drafthouse se rozhodl uspořádat několik promítání Wonder Woman jen a pouze pro ženy a jak už to tak bývá, vyvolalo to určitou kontroverzi. Ne všichni z toho byli nadšení, například profesor práva z Albany Law School se rozhodl proti tomu protestovat. Co mu tak vadí?

"Jde o princip. Jsem gay a studuji a učím práva gayů už roky. Naše gay bary už dlouho hlásají, že nevylučují lidi, protože jsou homosexuální nebo heterosexuální nebo transsexuální, to prostě nemůžete udělat z žádného důvodu. Zvládli jsme rozlučky se svobodou žen, které přišly do našeho baru. Jsou velmi rušivé, ale pokud zakážete ženám, aby chodily do gay baru, vydáváte se na vratkou plochu. Je to diskriminace."

Já bych z toho nedělal zase takovou vědu. Holt proběhlo pár představení, kam nesměli muži, není to konec světa. Ale je pravda, že to byl netradiční a překvapivý krok, něco takového není až tak běžné. Ano, Wonder Woman je film s ženskou hrdinkou a od ženské režisérky, ale nepustit do kina muže, to bylo docela rázné rozhodnutí.

Představení pouze pro ženy zaujalo i režiséra Ant-Mana Peytona Reeda, který na Twitteru napsal:

"Jen počkejte, až oznámím promítání filmu Ant-Man and the Wasp pouze pro hmyz."

Co myslíte vy? Bylo to v pořádku, zakázat vstup mužům?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat