Vědec tvrdí, že by Ant-Man dokázal porazit Supermana

Expert na fyziku má jasno.

Superman (Henry Cavill) patří k nejsilnějším komiksovým postavám od DC, vlastně někteří si myslí, že je silný až moc. Pokud jde o Ant-Mana (Paul Rudd) z universa Marvel, ten také není žádné ořezávátko, ale pokud bychom postavili Ant-Mana a Supermana proti sobě, hádám, že cca 9 lidí z 10 by si vsadilo na Muže z oceli.

Chyba. Alespoň podle profesora kvantové fyziky doktora Spirose Michalakise, který věří, že Ant-Man je nejsilnějším superhrdinou vůbec:

"Co tvrdím je, že potenciální porozumění kvantovému kódu, ze kterého vychází zakřivení časoprostoru Ant-Manovi dovoluje s ním manipulovat a zvýšit ho nebo snížit. Řekněme, že Ant-Man může vytvořit černou dílu. Může Superman uniknout černé díře? Pravděpodobně ne. A tím to končí." 

Podle komiksů DC má Superman fyzickou sílu, díky které zvládne teoreticky uzdvihnout 200 trilionů tun. Ant-Man dokáže zdvihnout "jen" 201 tun, ale i to by mu údajně stačilo k poražení Supermana, protože dovede ohýbat zákony fyziky.

Spiros ale dodává, že jsou to samozřejmě dohady:

"Není to o tom, dát tomu vědeckou legitimitu, protože mluvíme o šílených tématech, které i fyzikům můžou připadat divné. Je to hlavně o tom, aby se veřejnost začala zajímat o vědu a objevování."

A věda se hodí na víc, než jen zjišťování toho, který superhrdina je silnější.

Zdroj: Inverse
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat