Takhle ujetý zombie film tu asi ještě nebyl, otec zombie žánru George A. Romero chystá hodně netradiční projekt

George A. Romero opět překvapuje.

Těžko říct, jestli by byli zombíci tak populární, pokud by nebylo George A. Romera. Tento filmař v podstatě stojí za popularitou oživlých mrtvých, má na kontě několik legendární zombie filmů jako je Noc oživlých mrtvol (1968) nebo Úsvit mrtvých (1972). Ale v poslední době není úplně aktivní.

To se brzy změní, protože George maká na dalším hodně zajímavém bijáku. Tvůrce proslul tím, že jsou jeho filmy často kritikou společenských poměrů nebo satirou a zdá se, že i jeho novinka bude hodně unikátní.

Půjde o projekt nazvaný George A. Romero Presents: Road of the Dead a Romero se bude podílet na scénáři. Pomůže mu s ním Matt Birman, který se také postará o režii. Birman je věrným spolupracovníkem Romera, takže film bude v dobrých rukou.

A pokud jde o námět, tak Road of the Dead je popisován jako "závodní zombie film". Zápletka se bude věnovat zombie jezdců, kteří budou závodit na odlehlém ostrově pro pobavení boháčů.

O filmu se začalo mluvit už někdy před deseti lety a Birman prozradil, že jako inspirace posloužily projekty jako Ben Hur (1959), Šílený Max 2 - Bojovník silnic (1981) nebo Rollerball (1975).

Zatím není jasné, kdy film dorazí do kin, ale už teď je jasné, že to bude něco, co se nevidí každý den.

Znáte Romerovy filmy?

Zdroj: Indiewire
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat