Kvůli smrti dcery nebude Zack Snyder dál dohlížet na Justice League. Nahradí ho režisér Avengers

Joss Whedon se postará o zbytek natáčení.

Zack Snyder je jedním z nejvýraznějších tvůrců komiksových filmů od DC. Na kontě má projekty Strážci - Watchmen (2009)Muž z oceli (2013), Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) a režíroval i týmovku Justice League.

Nedohlédne ale na její finální úpravy a to z velmi nepříjemného důvodu. Jeho dvacetiletá dcera Autumn spáchala minulý měsíc sebevraždu, což rodina tajila a Zack předpokládal, že se vrátí do práce, ale nakonec se společně se svou ženou a producentkou Deborah rozhodli, že se budou soustředit na rodinu a Justice League svěří do péče někomu jinému.

Komu? Jossu Whedonovi, režisérovi prvních dvou filmů Avengers, tedy týmovek od konkurenčního Marvelu.

Whedon dohlédne na postprodukční práce a také na dotáčky, které jsou v plánu. Ty by prý neměly být extra výrazné (to prozradili pracovníci společnosti Warner Bros, která se na filmu podílí), jiné zdroje ale tvrdí, že by naopak mohly být docela podstatné.

Ale ať tak nebo tak, jasné je jedno, Justice League je v dobrých rukou, Whedon není očividně v žánru komiksovek žádný nováček.

Warner Bros. vyšlo Snyderovým vstříc a dokonce jim nabídlo, že posune premiéru filmu, ale to tvůrčí dvojce odmítla a místo toho se obrátili na Whedona, zda by nenapsal další scény a nedohlédl na jejich natočení.

K dodatečným pracím jeden z šéfů Warner Bros. Toby Emmerich poznamenal:

"Režisérské práce je už minimum a podpoří styl a tón a obrysy, které nastavil Zack. Nepředstavíme žádné dodatečné postavy. Půjde o stejné postavy v několika nových scénách. Předal sice štafetu Jossovi, ale směr byl určen Zackem. Bez ohledu na tuto tragédii věřím, že skončíme se skvělým filmem."

Jestli ano, to se dozvíme 16. listopadu, kdy bude mít Justice League premiéru.

Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat