Hra o trůny: Kolik lidí se účastnilo bojové scény z deváté epizody?

Málo jich tedy nebylo.

V deváté epizodě šesté řady Game of Thrones nazvané Battle of the Bastards dojde k velké bitevní scéně. A už před premiérou nové řady se tvůrci nechali slyšet, že se dočkáme obrovské válečné vřavy.

A podle traileru je jasné, že filmaři nelhali. Jasně, vypomohou i počítačoví mágové, ale před kamerami se proháněla i spousta živých lidí.

SOUVISEJÍCÍ: SKVĚLÝ FANOUŠKOVSKÝ TRAILER NA EPIZODU BATTLE OF THE BASTARDS

Kolik? Bylo jich pět set. Ano, pět set. S tím, že obě skupiny (bojovníci Jona a bojovníci Ramsaye) trénovaly odděleně, aby mezi nimi skutečně vznikla menší rivalita, která by se přenesla i na obrazovky.

Samozřejmě, tvůrci nechtěli (alespoň doufám), aby se pánové opravdu řezali hlava nehlava, ale hodlali probudit nádech soutěživosti.

K 500 lidí se pak přidalo 70 koní. Pokud jde o profesionální kaskadéry, tak těch bylo 65. Občas někdo musel spadnou právě ze sedla a nebylo by asi moudré svěřit to amatérům, to by nemuselo dopadnout dobře (speciálně, když bylo na bojiště přivezeno 160 tun štěrku, aby se koně nepropadali do bahna).

Na dané scéně se pak podílelo celkem 600 lidí, pokud se bavíme o členech štábu. Tohle číslo zahrnuje všechny, od kostymérů, až po režiséra Miguela Sapochnika. Jen pro zajímavost, bitvu zaznamenávaly čtyři kameramanské týmy.

Samotné natáčení pak probíhalo celých 25 dnů, což je poměrně dlouho s ohledem na to, že je běžné dát do kupy kompletní epizodu klidně za polovinu času.

Jak vidíte, natočit "souboj bastardů" nebyla procházka růžovým sadem, tak nezbývá než doufat, že se všechna ta námaha vyplatila a čeká nás epický zážitek.

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat