Živí mrtví: Sledovanost nového dílu neoslnila. Je seriál v maléru?

Ve srovnání se zimním finále si The Walking Dead pohoršilo.

Sledovanost Živých mrtvých je žhavým tématem. Kdykoliv dojde k nějakému výraznějšímu pohybu dolů, spustí to lavinu spekulací o tom, co by to pro seriál mohlo znamenat. Ostatně před pár měsíci dokonce výrazně poklesly ceny akcií stanice AMC, když ubylo seriálu diváků.

A je to tu zase. Byly uveřejněny výsledky aktuální epizody a zástupci stanice asi nebyli úplně u vytržení. Navíc, když nový díl byl výrazně zábavnější než zimní finále.

Počet diváků byl 13,7 milionů a rating 6,8 (procento diváků ze skupiny 18 - 49 let, kteří sledovali daný pořad).

Rating je o 15 % nižší a celkový počet diváků o 12 % nižší ve srovnání s návratem seriálu po zimní pauze v případě páté řady.

Jestliže se budeme bavit o zimním finále, které bylo vysíláno před pár měsíci, tak to mělo rating 7 a sledovanost 14 milionů lidí.

Obecně je na tom šestá řada o poznání hůře, než pátá. Ta začínala s 17,3 miliony diváků, šestá s 14,63 miliony.

To není úplně zanedbatelný propad, ale faktem je, že pořád jde o hodně slušná čísla a zatím se asi netřeba obávat, že by stanice AMC uvažovala o konci. Na druhou stranu, bezesporu jde o pořad, který vyžaduje velké investice ("napajcovat" stovky zombíků něco stojí) a pokud bude mít i dál sestupnou tendenci, určitý důvod k nervozitě tu bude.

Ovšem, další věcí, která by měla být zmíněna a na kterou se trochu zapomíná, že první řady lákaly k obrazovkám podstatně menší množství diváků. První a druhá se nepřehouply přes deset milionů diváků, až třetí začala generovat čísla kolem 10 - 12 milionů.

Prostě a jednoduše, zatím se netřeba stresovat. Zombíci tu s námi jistě budou ještě nějaký pátek.

Jak se vám aktuální díl líbil?

Zdroj: Variety, TVline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat