Jak jsem poznal vaši matku: Představitel Teda hájí finále seriálu

Konec seriálu HIMYM mnohé zklamal. Co si o něm myslí Josh Radnor? POZOR, SPOILERY!!!

Sitcom Jak jsem poznal vaši matku patřil k velmi oblíbeným, o tom se asi nikdo hádat nebude. A stejně tak nebude moc lidí protestovat proti tvrzení, že finále seriálu nebylo zrovna takové, jak si mnozí představovali.

Je extrémně náročné natočit konec, který by diváky uspokojil, ale v případě How I Met Your Mother se to nejen nepovedlo, ale vznikl závěr, který spoustu lidí dokonce naštval. Ovšem, představitel Teda Josh Radnor rozhodně nezastává názor, že by bylo až tak nepovedené:

"Spousta reakcí byla skvělých. Myslím, že hlavně média tvrdila, že byli všichni naštvaní. Nemyslím, že to byla pravda... Někdy je to 50 na 50. Ale spíše se zdá, že to bude zhruba 60 na 40 -- 60 procent zklamaných, 40 procentům se to líbilo. Takže si myslím, že tvrzení, že byli lidé rozčarování, bylo přehnané." 

No, i kdyby to bylo oněch 60 procent nespokojenců, tak to není zrovna úspěch, kterým by se dalo chlubit. Není seriál ten, aby se zavděčil lidem všem a pro finále to platí dvojnásob, ale poměr 60/40 není lichotivé skóre.

Dobrá, scenáristé přišli s pár odvážnými kroky, ale očividně byly odvážné moc. Hromadu let hledá Ted svou životní lásku a když ji najde, tak se nakonec dozvíme, že zemřela? Ne moc dobrý nápad. A rozvod Barneyho (Neal Patrick Harris) a Robin (Cobie Smulders) se také ovací nedočkal.

Naštěstí se alespoň objevil alternativní závěr, který byl přijat o něco lépe. Ale ten prostě nebyl oficiální, takže je to malá útěcha.

Ovšem, Josh věří, že pokud by finále bylo romantičtější, lidé by stejně peskovali:

"Pokud by Ted a Tracy vyšli vstříc společně západu Slunce, myslím si, že by to lidé nazvali příliš jemným nebo sentimentálním koncem nebo, že to byla pohádka. Ale ´How I Met Your Mother´ vždy převracelo vaše očekávání, vždy vás to donutilo brečet a ne vždy bylo takové, jaké jste si mysleli, že bude. Takže si myslím, že to bylo v souladu s přirozeností seriálu. A mám podezření, že bude velmi dobře stárnout, takže si promluvme za deset let a uvidíme, co si budou lidé myslet." 

Dobrá, laciný romantický konec by asi také nebyl to pravé ořechové, ale možná by byl lepší než závěr, kterého jsme se dočkali. A navíc, nebyly tu přece jen dvě možnosti, scenáristé by určitě zvládli vymyslet něco, v čem by nefiguroval západ Slunce a současně by to nenaštvalo 60 % lidí.

Finále se prostě podle mnohých nepovedlo a není divu, že ho někteří zařazují mezi nejhorší seriálová zakončení posledních let.

Co vy? Do které skupiny patříte. Do oněch 60 % nebo 40 %?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat