Hra o trůny: Nové knihy se jen tak nedočkáme

Vichry zimy se na pulty obchodů jen tak nedostanou.

George R. R. Martin je sice talentovaný spisovatel, taktéž je velmi precizní, ale také si dává načas, pokud jde o psaní. Pauzy mezi jednotlivými knižními díly série Píseň ledu a ohně jsou často relativně dlouhé.

A nejinak tomu bude i u plánovaných Vichrů zimy. Věřilo se, že se objeví před premiérou šesté řady Hry o trůny (odehraje se letos v dubnu), ale nakonec tomu tak nebude. To potvrdil sám Martin na svém blogu:

"Vichry zimy nejsou hotovy. Věřte mi, nedělá mi radost to oznámit. Jste zklamaní a nejste sami."

Martin se nedávno odvolával na to, že musí hodně cestovat, takže nemá čas psát (na hotelích a v letadlech tvořit nechce), takže není zase takový šokem, že se jen tak nedočkáme.

"Je to tady, je prvního ledna. Kniha není hotová. Žádná slova to nemohou změnit. Zkusil jsem to, tím si můžete být jistí. A zklamal jsem."

Sype si autor popel na hlavu a dodává:

"Vinu nenese nikdo jiný. Ne mí editoři, ne mí vydavatelé, ne HBO, ne David a Dan (showrunneři Hry o trůny, pozn. redakce)."

Pokud jde o seriál, tak k tomu dodává:

"S ohledem na to, kde jsme, nevyhnutelně se  v šesté řadě Hry o trůny objeví dějové zvraty a odhalení, která se zatím v knihách neodehrála. Roky byli mí čtenáři napřed před diváky. Tento rok se to v některých případech otočí."

A prozradil George, kdy se tedy Vichrů zimy dočkáme?

"Až to bude, tak to bude. A bude to tak dobré, jak dobrým to můžu udělat."

O kvalitu strach nemám, ale jsem opravdu zvědavý, kdy se konečně dočkáme. Přece jen, předchozí díl se objevil už v roce 2012.

Jak zvládáte čekání na další knihu?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat