Jaké jsou reakce na první díl seriálu Jessica Jones? Nejdrsnější podívaná od Marvelu vůbec

A koho ztvární Carrie-Anne Moss?

Na newyorském Comic-Conu nemohli chybět ani tvůrci a herci ze seriálu Jessica Jones, který má Netflix v plánu uvolnit už 20. listopadu. A návštěvníci akce dostali výjimečnou šanci zhlédnout první díl (nebudu lhát, závidím jim). 

Jak se úvodní epizoda líbila? Pokud jste viděli Daredevila, tak víte, že Marvel a Netflix se rozhodly pro hodně drsný přístup. Ale vypadá to, že šlo pouze o začátek, Jessica Jones prý jde ještě dál. Což není překvapení, inspirací se stal hodně temný komiks Alias. 

Někteří se Jessicu Jones nebojí označovat za zatím nejdospělejší podívanou, která kdy pod hlavičkou Marvelu vznikla.

Pokud doufáte v nahotu a hodně sprosté nadávky, tak k tomu nedojde. V tomto ohledu se Netflix a Marvel drží zpátky, ale diváci se dočkali hodně intenzivních sexuálních scén, které prý byly tak divoké, že z toho byli někteří diváci docela nesví (hlavně ti, kteří i přes upozornění tvůrců, přivedli děti). 

Co se týče obsazení hlavní role, tak jde o očividně dobrou volbu. Výkon Krysten Ritter byl chválen s tím, že velmi dobře zvládá ztvárnit psychologicky velmi složitou postavu, které ale nechybí špetka smyslu pro sarkasmus a drsný humor. 

Samotná Jessica je načrtnuta jako hodně zlomená a démony minulosti pronásledovaná postava, která ale není úplně na dně. Je dost silná na to, aby jen nefňukala v koutě a pouze se nešťourala v tom, co se stalo (Jones se vykašlala na svou superhrdinskou kariéru poté, co její spor s padouchem Killgravem vyústil ve velkou tragédii). 

S vřelým přijetím se setkalo i to, co předvedli představitelé vedlejších rolí. Jmenovitě Mike Colter (Luke Cage) a Carrie-Anne Moss (Jeryn Hogarth). David Tennant (Killgrave) se prý neobjevil na dlouho, ale i tak stačil zaujmout. 

Pokud se týče Carrie-Anne Moss, tak bylo odhaleno, koho si zahraje. Půjde o právničku Jeryn Hogarth, která si najímá Jessicu jako soukromé očko. Pokud znáte předlohu, tak vám asi něco nehraje. V komiksech je Hogarth muž, ale v seriálu bylo změněno pohlaví. Jen pro zajímavost, Jeryn bude mít slabost pro stejné pohlavní, tedy bude lesbička. 

Ozvalo se pár výtek k občas ne úplně ideálním dialogům, ale jde prý jen o výjimky. Obecně se Jessica Jones líbila a to hodně. 

Zdroje: Deadline, IGN

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat